Sosyalist Liseliler’in yeni broşürü ‘’Sosyalist Liseliler’e Katıl!’’ çıktı

Gericiliğe ve piyasacılığa karşı liseli gençliğin mücadele örgütü Sosyalist Liseliler’in yeni broşürü ‘’Sosyalist Liseliler’e Katıl!’’ çıktı.

Sosyalist Liseliler’in yeni broşürü ‘’Sosyalist Liseliler’e Katıl!’’ çıktı

Liseli gençliğin eşitlik, aydınlanma ve gelecek mücadelesini verdiği Sosyalist Liseliler, yeni broşürünü yayımladı.

‘’Sosyalist Liseliler’e Katıl’’ başlığında yayımlanan broşür yeni eğitim- öğretim senesine başlarken mücadeleyi yükselten liseli gençliğin mücadeleyi anlattığı bir araç olarak yerini alıyor.

Broşürde ‘eğitim sistemi ve liselilerin durumu’ ile ‘liseli gençliğin görevleri ve Sosyalist Liseliler’ olarak iki temel bölüm ve bu bölümlere ait alt başlıklar yer alıyor.

Sosyalist Liseliler’in yeni broşüründe, ‘’Tüm bu saydığımız onlarca olumsuzluk sizleri karamsarlığa ve umutsuzluğa düşürmesin. Bütün bunlara rağmen liseli gençliğin geleceği için mücadelesi sürüyor. Liseli gençlik Dinci- gericiliğe karşı laik ve bilimsel eğitim hakkını, piyasacılığa karşı emeği ve kamuculuğu, tam boy adaletsiz olan sınav sistemlerine karşı ise eşitliği ve geleceğini savunmaya devam ediyor. Paranın saltanatına, yobazın karanlığına karşı aydınlık bir gelecek mücadelesi liselerimizde yükseliyor!’’ ifadelerine yer verildi.

Ön kapağında geleceği kazanalım mührü bulunan broşürün, arka kapağında ise Ahmet Arif’in Anadolu şiirinden şu kesit yer alıyor:

‘’Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip…
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne – üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının…
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.’’

Ahmet Arif

Broşüre ulaşmak ve Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak için 05322010616 no’lu telefonla temasa geçebilir, aşağıdaki sosyal medya hesaplarına mesaj atabilirsiniz.

Facebook: Sosyalist Liseliler
Twitter: @SosyalistLise
Instagram: @sosyalistlise