Sosyalist Liseliler'den Ziya Selçuk'a yanıt: Algıyı bırak eğitimin haline bak!

Sınavla öğrenci alan Anadolu İmam Hatip Liselerinin kontenjanlarının %99.8 oranında dolduğunu açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Sosyalist Liseliler'den yanıt geldi.

Sosyalist Liseliler'den Ziya Selçuk'a yanıt: Algıyı bırak eğitimin haline bak!

Gençliğin liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele örgütü Sosyalist Liseliler’in, “Ziya Selçuk algıyı bırak; eğitimin halina bak!” başlıklı yazılı açıklamasında”Algı yaratma çabalarınız boşunadır! İmam-hatipler eğitim sistemini çökertmiştir!” denildi.

Sosyalist Liseliler’in açıklamasının tamamı şöyle:

ZİYA SELÇUK ALGIYI BIRAK; EĞİTİMİN HALİNE BAK!

2020 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından AKP’nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Selçuk, sınavla öğrenci alan Anadolu İmam Hatip Liselerinin kontenjanlarının %99.8 oranında dolduğunu söylüyor.

Bakanlığın dayatmalarına, her mahalleye açılan imam-hatiplere, tercih yapmanın koşulunun en az bir imam hatip lisesini seçmek olduğu bir tabloda hala öğrenciler tarafından tercih edilmeyen bu okulları doldurmak için AKP algı yaratmanın peşinde!

Kontenjanları öğrencilerin tercihleriyle dolmayan bu okullar AKP’nin dayatmalarıyla doldurulmaya çalışıyor. Kaldı ki Selçuk yalnızca ” sınav ile öğrenci alan Anadolu imam hatip liselerinden ” bahsediyor, yerleşemeyen ya da sınavsız yerleşmek isteyen öğrenciler içinse sürecin devam ettiğini söylüyor.

Her sınav sonrası kontenjanlarında en çok açık olan okulların imam-hatip liseleri olduğunu, bunun da AKP’yi ” önlem almaya” ittiğini biliyoruz. AKP İmam-hatipleri kurtarmak için en çok bütçeyi onlara ayırıyor, müfredatlarını fen liseleriyle eşitlemeye çalışarak, ” proje okul” meselesini bu okullara da taşımaya çalışıyor. Üstüne bir de bunun gibi algı yaratma çabalarıyla bu okulları ” güzel ” göstermeye çalışıyor!

Bakan, sınav ile öğrenci alan Anadolu imam hatip liselerine yerleşen öğrencilerin %87’sinin ilk üç tercihine yerleştiğini söylüyor. Ama sınavsız öğrenci alan imam-hatipleri nasıl doldurduklarını söylemiyor! İmam-hatiplerin üniversite sınavındaki başarısızlığını da ” başarı hikâyeleriyle” gizlemeye çalışıyor! Hangi testten kaç puanla hangi imam-hatiplinin birinci olduğunu söylüyor ama her 6 imam hatipliden yalnızca ikisinin üniversiteli olabildiğini söyleyemiyor!

Algı yaratma çabalarınız boşunadır! İmam-hatipler eğitim sistemini çökertmiştir!

Sosyalist Liseliler