Sosyalist Liseliler: Eşit ve özgür yarınlar için umutluyuz!

Sosyalist Liseliler YKS öncesi açıklama yaptı: "Hayallerimiz ve geleceğimiz için çalıştık. Bunu yaparken, mücadeleden asla geri durmadık. Çünkü bu kavga bizim kavgamızdır."

Sosyalist Liseliler: Eşit ve özgür yarınlar için umutluyuz!

Gericiliğe ve piyasacılığa karşı liseli gençliğin mücadele örgütü Sosyalist Liseliler, hafta sonu yapılacak YKS öncesi bir yazılı açıklama ile üniversite adaylarına seslendi.

Salgın koşullarına rağmen turizm patronlarının çıkarları esas alınarak yapılacak sınav için “Türlü skandallara imza attılar, şifreler, kopyalar AKP’li yıllarda tavan yaptı; 2011 YGS Eylemleri’nde olduğu gibi gençliği karşılarında buldular. Şimdiyse salgın koşullarında bizlere bir sınavı dayatıyor, sağlığımızı riske atıyorlar!” denilen açıklamada “Gençliğin yaşadığı her sorun bu ülkede emekçilerin, kadınların yaşadığı sorunlara göbekten bağlıdır. Ülkemizdeki bu karanlık tabloyu dağıtmak içinse bizlere görev düşmektedir.” vurgusu yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Eşit ve Özgür Yarınlar İçin Umutluyuz!

Mücadeleyi üniversitelere taşımak için bütün sıra arkadaşlarımıza başarılar dileriz!

Yıllardır gençliği dikiş tutmayan sınavlarda yarıştırmaya çalıştılar; puanları yanlış hesapladılar, hatalı sorularıyla rekor kırdılar.

Hayallerimize ve geleceğimize giden yolda bizleri sınavlara tabii tuttular; geleceksizliği büyüttüler, pek çok arkadaşımızı intihara sürüklediler.

Geleceğimizi kazanmak için bizlere sınavları dayattılar, bu sınavlar uğruna aylarca ezber yapmaya mecbur bıraktılar ama cemaatlere sınav sorularını verdiler.

Türlü skandallara imza attılar, şifreler, kopyalar AKP’li yıllarda tavan yaptı; 2011 YGS Eylemleri’nde olduğu gibi gençliği karşılarında buldular.

Şimdiyse salgın koşullarında bizlere bir sınavı dayatıyor, sağlığımızı riske atıyorlar!

İlk günden beri sağlığımızı riske atan ve bizlere 1 ay kaybettirerek geleceksizliği arttıran bu sınav kararına karşı YKS’nin ertelenmesi için mücadele verdik, ses yükselttik. AKP ise sesimizi duymazdan gelerek bunun üstesinden gelmeye çalıştı. Her seferinde talebimizle alakasız açıklamalar yaparak kafa karıştırmaya çalıştı. AKP hem salgın sürecini hem de YKS meselesini eline yüzüne bulaştırarak sermaye iktidarının karakterini bir kez daha ortaya koydu. Liseli gençlik ise geleceğini, sağlığını, hakkını sermayenin eline bırakmayacağını gösterdi.

Şimdiyse salgının yeniden yükseldiği bu riskli süreçte sınav günü geldi çattı.

Her yere “üniversite” açanlar, “Herkes üniversite okumak zorunda değil.” diyor; sermayenin ara eleman ihtiyacını karşılamak için aramızda eşitsizlik yaratıyor ve bunun üzerinden besleniyorlar.

Üniversiteye geçince geleceksizliğin bittiğini yalanını uyduruyor, bizlere ülke sorunları ile gençliğin sorunları arasındaki bağı unutturmaya çalışıyorlar.

Ama biliyoruz ki gençliğin yaşadığı her sorun, ülkemizde hüküm süren sermaye iktidarının bir sonucudur. Gençliğin yaşadığı her sorun bu ülkede emekçilerin, kadınların yaşadığı sorunlara göbekten bağlıdır. Ülkemizdeki bu karanlık tabloyu dağıtmak içinse bizlere görev düşmektedir.

Hayallerimiz ve geleceğimiz için çalıştık. Bunu yaparken, mücadeleden asla geri durmadık. Çünkü bu kavga bizim kavgamızdır. Kavgamızı piyasacılığa, bilimi ve aklı reddeden yoz zihniyete, kendi çıkarı uğruna sağlığımızı riske atanlara, geleceğimizi hiçe sayanlara karşı veriyoruz. Yarın üniversitelerde olacağız ve bu kavgayı oralardan yükseltmeye devam edeceğiz.

Sosyalist Liseliler”