Sosyalist Liseliler'den tehdide yanıt: Korkma Selvi, biziz gençlik!

Sosyalist Liseliler, yandaş yazar Abdulkadir Selvi'ye ağzının payını verdi: "Selvi’nin de onun yandaşlığını yaptığı partinin de bize söylediği yalanlara ve tehditlerine karnımız tok!"

Sosyalist Liseliler'den tehdide yanıt: Korkma Selvi, biziz gençlik!

Gençliğin liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele örgütü Sosyalist Liseliler, köşe yazısıyla gençliğe ‘dislike’ tehdidi savuran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye yanıt verdi.

Sosyalist Liseliler’in “Korkma Selvi, Biziz Gençlik!” başlıklı yazılı açıklamasında “Evet Selvi, biz gençler ülkemizi seviyoruz, ülkemizi var eden emeğin ve alın terinin ne demek olduğunu biliyoruz. Bunun içindir ki, ülkemizi sizden kurtaracağız!” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Korkma Selvi, Biziz Gençlik!

Bugünkü köşe yazısında, AKP’ye yandaşlığıyla bilinen Abdülkadir Selvi, gençliği ve gençliğin geleceği için verdiği tepkileri hedef almıştır.

AKP’li Cumhurbaşkanı’nın tartışma yaratan yayınında “gurur duyuyorum, de. ” suflesi ve “ YKS’nin Turizm sektörünü canlandırmak amacıyla belirlendiğinin iddia edilmesi tamamıyla spekülasyondur.” sözleriyle gençliğe karşı girişilen algı operasyonunun tutmaması üzerine bugün AKP ve Abdülkadir Selvi gibi yandaşları gençliği sindirmenin derdine düşmüş durumdadır.

Selvi yazısının bir bölümünde “Z kuşağının oylarını almaya talip olan siyasi partilerin bu gençleri iyi tanıması gerekiyor. Çevre, insan hakları, hayvan hakları ve sıfır atık konusunda duyarlı olan bu gençler, aynı zamanda yerel değil, dünyalı. ‘Dünyalı dedik’ de ‘Ülke sevgileri yok’ demedik. Ama bir kedinin ölümü için dünyayı yakabilirler.” diyerek gençliği tanımlamaya çalışmıştır. Evet Selvi, biz çevreyi seviyoruz fakat sizin düzeniniz çevre düşmanıdır. Bizler Topçu Kışlası yapacağız diyerek talan etmeye çalıştığınız ama yapamadığınız Gezi’yi, Kanadalı şirketlere peşkeş çektiğiniz Kaz Dağları’nı, HES projelerinizi, İstanbul halkına dayattığınız Kanal İstanbul’u unutmadık!

Evet bizler bir canlının canı yansa dahi üzülürüz. Sizin düzeninizde doğa katledildiği gibi; emeğini sömürdüğünüz işçiler iş cinayetlerine; erkekle eşit olarak görmediğiniz, yaşama hakkını tanımadığınız, tacize ve tecavüzlere maruz bıraktığınız kadınlar da cinayetlere kurban gitmektedir. Daha birkaç gün önce iki sıra arkadaşımız sizin düzeninizin geleceksizlikten başka bir şey ifade etmeyen ve birkaç saate sıkıştırdığınız, hayatımızı belirleyen bu akıl dışı sınavınıza dayanamayarak intihar etti!

Evet Selvi, biz gençler ülkemizi seviyoruz, ülkemizi var eden emeğin ve alın terinin ne demek olduğunu biliyoruz. Bunun içindir ki, ülkemizi sizden kurtaracağız!

Son olarak yazısının sonunda Selvi, “Bu da benden Z kuşağı gençlere gelsin: Gençler, şimdiden uyarayım dislike atan dislike’lanır.” diyerek gençliği açık açık tehdit etmiş. Gençliğe gelecek kaygısından, gericilik ve piyasacılıktan başka bir şey sunamayanlar hasır altından gençliğe uyarı veriyor. Selvi’nin de onun yandaşlığını yaptığı partinin de bize söylediği yalanlara ve tehditlerine karnımız tok!

Sizler en çok gençlerin, işçilerin, kadınların mücadele etmesinden korkarsınız biliyoruz, ama şu iyi bilinmelidir, bu daha başlangıç!

Sosyalist Liseliler