Sosyalist Liseliler’den “Hayalindeki Dünyayı Anlat” yarışması

Sosyalist Liseliler, “Hayalindeki Dünyayı Anlat! Nasıl Bir Dünya İstiyorsun?” başlığında şiir, öykü ve resim kategorilerinde yarışma düzenleyeceklerini duyurdu.

Sosyalist Liseliler’den “Hayalindeki Dünyayı Anlat” yarışması

Eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini liselerde örgütleyen Sosyalist Liseliler geçen sene düzenlediği “Emek, umut, memleket için liseliler üretiyor!” yarışmasının ardından, bu sene de yeni bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu.

Korona salgını etkisi altında olduğumuz bugünlerde liseli gençliğin hayalindeki dünya ve ülkeye dair üretmesinin önemine değinen Sosyalist Liseliler, “Hayalindeki Dünyayı Anlat! Nasıl Bir Dünya İstiyorsun?” başlığında şiir, öykü ve resim kategorilerinde yarışma düzenleyeceklerini duyurdu.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

LİSELİLER ARASI ÖYKÜ, ŞİİR, RESİM YARIŞMASI

 Hayalimizdeki dünya için üretiyoruz! 

 Nasıl bir dünya istiyorsun? 

 Dünyamız ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Salgın karşısında kapitalizm çaresiz kalmış durumda, işsizlik, geleceksizlik ve yoksulluk git gide artıyor. Bu olumsuzluklara rağmen ise, ülkenin geleceği olan biz liselerin umudu hala diri. Yeni bir geleceğe, eşitliğin, özgürlüğün hüküm süreceği bir düzene umut besliyoruz. İyinin ve güzelin kavgası umutsuz yürümüyor!

 Bunun için üretiyoruz! 

 Evlerimizde kaldığımız bu süreci aynı zamanda düşüncelerimizi ve üretimlerimizi birbirimizle paylaşmak için değerlendiriyoruz, inancımızı diri tutuyoruz.

 Liseli arkadaş, sen de şiirinle, öykünle, resminle düşüncelerini bize yolla, umudumuzu hep birlikte memlekete yayalım! 

 Hayalindeki ülkeyi ve dünyayı şiir, öykü ya da resminle ifade et, üretimlerini bize yolla!

 “Hayalimizdeki dünya için üretiyoruz! Nasıl bir dünya istiyorsun?” yarışmamız şiir, öykü ve resim dallarında düzenlenecektir.

 Üretimlerin son ulaştırılma tarihi 17.05.2020 tarihi olarak belirlenmiştir.

 Üretimler sosyalistliseliler@gmail.com adresine iletilmelidir.

 Yarışma kayıt formu: https://forms.gle/RMdaTxeyPRHCgHnY7

 Yarışmaya katılmak için paylaşılan kayıt formunu doldurabilir, Sosyalist Liseliler sosyal medya hesaplarına mesaj atabilir ve 05322010616 no’lu telefonla temasa geçebilirsiniz.