Sosyalist Liseliler'den gençliğe çağrı: Umut büyüyor, 13 Eylül'de Kartal'dayız

Liselerde gençliğin, eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren Sosyalist Liseliler, komünistlerin 100. mücadele yılını kutlamak için 13 Eylül'de Kartal'da düzenleyeceği etkinliğe çağrı yaptı.

Sosyalist Liseliler'den gençliğe çağrı: Umut büyüyor, 13 Eylül'de Kartal'dayız

Gericiliğe ve piyasacılığa karşı liseli gençliğin mücadele örgütü Sosyalist Liseliler yayımladığı açıklamayla gençliği, Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) 13 Eylül Pazar günü saat 15.00’de İstanbul Kartal Meydanı’nda düzenleyeceği Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlamalarına çağırdı.

Gençliğin eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren Sosyalist Liseliler’in açıklamasında, “Ülkemizin en köklü partisinin 100. yılında, emek, laiklik, bağımsızlık, sosyalizm diyerek bu onurlu tarihten yana yerimizi alıyoruz!

100 yıllık mücadele bayrağının altında yarınlara yürüyoruz! Bütün liseli gençliği ülkenin gerçek komünist partisi Türkiye Komünist Hareketi (TKH) saflarında, komünistlerin 100. yılının coşkusuyla buluşmaya çağırıyoruz!” ifadeleri yer aldı.

Sosyalist Liseliler’in, “Liseli gençliğe çağrı: Umut büyüyor, 13 Eylül’de Kartal’dayız” başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:

LİSELİ GENÇLİĞE ÇAĞRI: UMUT BÜYÜYOR, 13 EYLÜL’DE KARTAL’DAYIZ!

Gericiler sokaklarda hilafet çığlıkları atıyor, adaletsizlik, hukuksuzluk ve baskılar büyüyor. Kadın cinayetleri durmuyor, çocuk istismarı sürüyor!

İşsizlik ve yoksulluk büyüyor; biz gençlereyse bu düzende geleceksizlik düşüyor, her sınav sonrası sıra arkadaşlarımızın intihar haberlerini okuyoruz! Yoksulluk büyüyor büyümesine ama zenginlik de büyüyor; yandaşlar kârlarına kâr katarken emekçilerin çocukları daha onaltısında iş cinayetlerine kurban gidiyor!

Niteliksiz ve ezberci eğitim sisteminde ne bilimin ne de aklın esamesi okunmuyor; gericiler yalnızca okullarımızı değil beyinlerimizi de kuşatmaya çalışıyor!

İşte AKP Türkiyesi işte başkanlık rejimi! Daha fazla gericilik, daha fazla sömürü, emperyalizme daha fazla bağlılık… ” Beka” söylemi altında, yerli ve milli hamasetiyle siyaset yapmaya çalışan AKP’nin tek düşündüğü bu sömürü düzeninin, adlı adınca kapitalizmin devam etmesi, patronların memnun edilmesidir.

Bu tablodan çıkış ise Sosyalist Cumhuriyet mücadelesiyle mümkündür! Gericiliğin kökünü kazımak için uzlaşma siyaseti değil; laiklik gereklidir! Emeğimizin karşılığını alacağımız tek düzen sosyalizmdir; bağımsızlık, AB’cilerle, NATO’cularla değil sosyalizmle mümkündür!

İşte tam da bu yüzden Sosyalist Liseliler olarak 13 Eylül’de Kartal’da Türkiye Komünist Hareketi’nin saflarında buluşuyoruz!

Ülkemizin en köklü partisinin 100. yılında, emek, laiklik, bağımsızlık, sosyalizm diyerek bu onurlu tarihten yana yerimizi alıyoruz!

100 yıllık mücadele bayrağının altında yarınlara yürüyoruz!

Bütün liseli gençliği ülkenin gerçek komünist partisi Türkiye Komünist Hareketi (TKH) saflarında, komünistlerin 100. yılının coşkusuyla buluşmaya çağırıyoruz!

Bu davet bizim!

Sosyalist Liseliler