Sosyalist Liseliler'den dönem sonu açıklaması

Sınavların bitmesinin ardından okulların ilk dönemi kapanırken liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele eden Sosyalist Liseliler'den açıklama

Sosyalist Liseliler'den dönem sonu açıklaması

AKP’nin gericileşme politikalarına hız verdiği liselerde Sosyalist Liseliler, Aydınlanma Okulları’yla beraber örgütlenmeye devam ediyor. Eğitimde piyasacı ve gerici dönüşüme karşı faaliyetlerine devam eden Sosyalist Liseliler 2019-2020 eğitim – öğretim yılının ilk dönemine değerlendirdikleri ve sıra arkadaşlarına çağrı yaptıkları bir açıklama yapıldı.

“2023 Eğitim Vizyonu adı altında tarikatların, cemaatlerin, patronların okullara “daha” rahat girmesinin sağlandığı” vurgulandığı açıklamada;MEB’in gerici vakıf ve derneklerle protokolleri arttırdığı, eğitimde özelleştirmenin artmasıyla okulların adeta pazar haline geldiği bir dönemde tüm bu saldırılara karşı Sosyalist Liseliler’in sınıflarda eşitlik ve özgürlük mücadelesinin yükselttiği Aydınlanma Okulları aracılığıyla anlatılmayanın anlatılmaya devam edileceği ifade edildi.

Sosyalist Liseliler’in “Dönem kapanırken sıra arkadaşlarımıza çağrı: Yeni dönemde Sosyalist Türkiye Mücadelesini Yükseltelim!” başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde:

2019-2020 eğitim – öğretim yılının ilk dönemi kapanıyor.

Her sene olduğu gibi bu seneyi de AKP iktidarı gericilikle, piyasacılıkla, saldırganlıkla; Sosyalist Liseliler ise gericiliğe karşı laiklik, piyasacılığa karşı eşitlik, saldırganlığa karşı mücadeleyle açtı.

Daha dönemin ilk günlerinden itibaren AKP iktidarı tekrardan icraatlerine başladı. Üniversiteye geçişte uygulanan yetenek sınavlarının kaldırılması, 2023 Eğitim Vizyonu adı altında tarikatların, cemaatlerin, patronların okullara “daha” rahat girmesinin sağlanması bu dönemki icraatlerinden yalnız birkaçıdır.

Geçen senelerde mahkeme tarafından “birkaç defa” yasaklanmasına rağmen, MEB bu sene yine Ensar Vakfı ve türevi diğer gerici örgütlerle anlaşmalar imzalayarak cemaatlerin eğitimde “rol oynamasına” yardımcı olmaya devam etti.

AKP iktidarı eğitime yönelik baskı ve saldırılarını arttırıyor, bununla beraber eğitimi bir pazar hâline getirip patronları da eğitimin içine dahil ediyorlar. Patronların eğitim alanına girmesiyle beraber geleceğimiz de elimizden daha fazla çalınıyor. Nasıl gençlerin yüzde yirmi beşinden fazlası işsizse, liseli gençliği de bu düzende işsizlik, geleceksizlik bekliyor.

Bizler ise “her zaman” olduğu gibi, liselerimizde, sınıflarımızda eşitlik ve özgürlük mücadelemize devam ettik, daha fazla yol kat ettik. Onlar gençliğin zihnine gericiliği pompalamaya çalıştıkça, bizler Aydınlanma Okulları’nda anlatılmayanları hep beraber tartıştık!

Şimdi ise bu yılın ilk dönemi kapanıyor, ikinci dönemde ise hepimize gericiliğe, geleceksizliğe karşı, yaşanılabilir bir ülke için fazla mücadele etmek düşüyor.

Bütün sıra arkadaşlarımızı Sosyalist Liseliler saflarında laik, eşit, bilimsel bir eğitim mücadelesini yükseltmeye, sosyalist bir Türkiye için mücadele etmeye çağırıyoruz!

Sosyalist Liseliler