Sosyalist Liseliler'den Bakan Selçuk'a 'uzaktan eğitim' tepkisi

Sosyalist Liseliler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ''Yalanlarınla öğrencileri kandıramazsın!'' sözleriyle tepki gösterdi.

Sosyalist Liseliler'den Bakan Selçuk'a 'uzaktan eğitim' tepkisi

Sosyalist Liseliler, yayımladığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Covid-19 salgını döneminde Bakanlığın uzaktan eğitim faaliyetine ilişkin sarf ettiği ”Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye” sözlerine tepki gösterdi. Açıklamada Selçuk’un sözlerinin boş laftan ibaret olduğu ifade edildi.

Sosyalist Liseliler’in açıklamasında, Bakan Selçuk’un yalan söylediği vurgulanarak ”OECD’nin yaptığı ‘Covid-19 Salgınında Eğitim’ araştırmasına göre 77 ülke arasında salgın sırasında öğrencilerin internete ulaşımında ülkemiz 70. sıradadır” bilgisine yer verildi.

7 milyona yakın öğrencinin uzaktan eğitime ulaşamadığına dikkat çekilen açıklamada ”AKP’nin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıramadığı, AKP’nin öğrencilere eğitimi ulaştıramadığı gün gibi ortadadır. ” denildi.

”Ziya Selçuk’a sesleniyoruz: Yalanlarınla öğrencileri kandıramazsın!” denilen açıklamada liseli gençliğe ”Seni yalan sözleriyle kandırmaya çalışanlara, geleceğinle oynamaya çalışanlara kanma! Sen de eşit, bilimsel ve parasız eğitim hakkımız için ayağa kalk, Sosyalist Liseliler’e katıl” çağrısında bulunuldu.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

”Ziya Selçuk’a Sesleniyoruz: Yalanlarınla Öğrencileri Kandıramazsın!

Uzaktan eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Bakan Ziya Selçuk’un fiyaskoları bitmek bilmiyor. AKP’nin Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul’da gerçekleşen TRT EBA Kanalları Yeni Yayın Dönemi Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ‘Türkiye’nin bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu hep gündemde tuttuk ve bunu da çok büyük ölçüde başardık. Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye.’ sözlerini kullandı. Ülkemizde ise uzaktan eğitimin uygulanışına bakmamız dahi bu cümlelerin boş laftan ibaret olduğunu gözler önüne seriyor.

Neden bu sözler boş laftan ibarettir? Sıralayalım. OECD’nin yaptığı ‘Covid-19 Salgınında Eğitim’ araştırmasına göre 77 ülke arasında salgın sırasında öğrencilerin internete ulaşımında ülkemiz 70. sıradadır. Bunun dışında, söylenen rakamlara göre 7 milyona yakın öğrenci uzaktan eğitime ulaşamamıştır. Ülkemizde yaşanan eşitsizlik kendisini eğitimde de göstermiş ve bu dönemde milyonlarca öğrencinin tablet, bilgisayar, telefon ve internet sahibi olmadığı buna ek olarak on binlerce öğrencinin yaşadığı evlerde televizyon olmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca internet ulaşımı sağlansa dahi EBA sistemi öğrencilere nitelikli bir eğitimi sağlayamamaktadır. EBA sisteminde yaşanan yoğunluklardan dolayı öğrencilerin dakikalarca beklemesi bu süreci özetlemektedir.

AKP’nin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıramadığı, AKP’nin öğrencilere eğitimi ulaştıramadığı gün gibi ortadadır. Böyle bir tabloda AKP’li Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise utanmadan sıkılmadan hamaset yapmaya devam etmektedir.

Ziya Selçuk’a sesleniyoruz: Yalanlarınla öğrencileri kandıramazsın! Liseli gençlik senin yalanlarına inanmayacak, sana karşı sözünü söylemeye devam edecektir.

Bütün liseli sıra arkadaşlarımıza da çağrımızdır!

Sıra arkadaşımız,

Seni yalan sözleriyle kandırmaya çalışanlara, geleceğinle oynamaya çalışanlara kanma! Sen de eşit, bilimsel ve parasız eğitim hakkımız için ayağa kalk, Sosyalist Liseliler’e katıl”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1307045548860506112?s=20