Sosyalist Liseliler: Sınav tarihinin değiştirilmesi kabul edilemez!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınav tarihlerinin değiştirildiğini açıklaması üzerine; liselerde laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler, ‘’Sınav tarihinin değiştirilmesi kabul edilemez!’’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

Sosyalist Liseliler: Sınav tarihinin değiştirilmesi kabul edilemez!

Ülkemizde laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelesi veren Sosyalist Liseliler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sınav tarihlerinin değiştirildiğini açıklaması üzerine ‘’Sınav tarihinin değiştirilmesi kabul edilemez!’’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

AKP 18 senedir adeta ‘yap boz’ oynadığı eğitim sisteminde bir skandal karara daha imza attı. 1 ay önce değiştirilen sınav takvimi bir kez daha değiştirilmesinin ardından liseli gençliğin gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadelesini sıralarda, sınıflarda ve alanlarda yükselten Sosyalist Liseliler bir açıklama yayımladı.

SINAV TARİHİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ KABUL EDİLEMEZ!” Başlıklı açıklamanın tamamı Şöyle:

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ülkemizde de görülmesiyle birlikte bütün okullarda yüz yüze eğitime ara verilerek online eğitime geçilmişti. Bunun üzerine üniversiteye geçiş için normal şartlarda 20-21 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan YKS’nin tarihi değiştirilerek 25-26 Temmuz’da yapılacağı ilan edilmişti.

Bu açıklamanın üstünden henüz 1 ay geçmişken bugün sınav tarihinin tekrar değiştirilerek 27-28 Haziran tarihine alındığı açıklanmıştır!

Yıllarca cemaatlere sınav sorularının verilmesiyle, sıra arkadaşlarımızı intihara sürüklemesiyle, 1 dakika geç kalınca 1 yılın emeğini hiçe saymasıyla gündeme gelen ezberci ve rekabetçi sınav sistemi biz gençliği geleceksizliğe sürüklemeye devam ederken, bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildir!

Bu sınavın yarattığı yıkımlar, intiharlar, umutsuzluk ve adlı adınca geleceksizlik ortadayken; sınav tarihinin tekrar değiştirilerek geri bir tarihe çekilmesini kabul etmiyoruz!

Bu durum pek çok arkadaşımızın geleceğine dair umutlarını ve hayallerini yok etmiştir! Ancak bilinmelidir ki gençliğin geleceğini 2 saatlik sınavlar değil, bizleri sıra arkadaşlarımızla yarıştıranlar değil; gençliğin mücadelesi belirleyecektir!

Sosyalist Liseliler olarak durumun takipçisi olacağımızı duyurur, mücadeleyi daha da yükselteceğimizi ilan ederiz!

Sosyalist Liseliler