Sosyalist Liseliler: Kes sesini Fatih Altaylı

Ülkemizde laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelesi veren Sosyalist Liseliler, ‘’Kes sesini Fatih Altaylı’’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

Sosyalist Liseliler: Kes sesini Fatih Altaylı

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu ve koronavirüs pandemisi konusunun tartışıldığı ‘Teke Tek’ programında salgını nedeniyle risk taşıyan ve tartışma konusu haline gelen YKS sınavına girecek olan öğrencilere seslenen Altaylı, “Başa gelen çekilir” dedi.

Altaylı’nın “Başa gelen çekilir. Her zaman bu millet başına geleni çekmiştir. Sizin de başınıza sınav gelmiş olabilir. Çok korkuyorsanız girmeyin. Hayatınızdan 1 sene kaybetmek hiçbir şey değildir” sözlerine tepki gösteren ülkemizde laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelesi veren Sosyalist Liseliler, ‘’Kes sesini Fatih Altaylı’’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

Bir televizyon programında sarf edilen sözleri esefle dinledik. Sınava girecek öğrencilere 1 yıl kaybetmenin hiçbir şey olmadığını söyleyen Fatih Altaylı milyonlarca kişinin geleceğini belirleyen bir sınav için çok meraklıysanız girmeyin deme cüretini göstermiş.

Sınavlara meraklı olan, bu rekabetçi düzenin kendisidir. Fatih Altaylı “Başa gelen çekilir. Her zaman bu millet başına geleni çekmiştir. Sizin de başınıza sınav gelmiş olabilir.” diyerek iktidarın görüşünü dile getirmiştir. İktidarın borazanlığını yapan Altaylı’ya ise gençliğin iki çift lafı elbette olacaktır.

Geleceğine sahip çıkan, sağlığından endişe eden gençlerin haklı taleplerine karşı sermayenin karlarını koruyanlar bilsinler ki: gençliğin başa gelen çekilir dayatmasına razı gelmesi mümkün değildir!

Sermayenin karlarından başka bir şey düşünmeyen bu düzen, ülkemizi yoksulluğun, işsizliğin pençesine itmişken gençlik için geleceksizlikse her yıl katlanarak artmıştır. Gençlik iktidarın borazanlığını yapan tuzu kurulardan değildir bu yüzden okumak hatta çoğu zaman okurken çalışmak zorundadır. Kaybedilecek 1 yıl mademki çok bir şey değildir, o zaman gençlik hayallerinden değil; sermaye karlarından vazgeçmelidir!

Başa gelen çekilir diyen bu dayatmacı anlayış her daim karşısında gençliği bulacak, liseli gençlik hakları ve geleceği için mücadele etmekten geri düşmeyecektir!

Sosyalist Liseliler