Sosyalist Liseliler: İmam Hatiplere ek bütçe verilmesi kabul edilemez!

Sosyalist Liseliler'den yapılan açıklamada, ''AKP iktidarı bu ödeneği diğer lise türlerine ya da uzaktan eğitimde ki eşitsizlikleri gidermeye değil imam hatiplere vermekten utanmamaktadır. Bu projenin isminin ‘’ERDEM’’ olması, eşitsizlikleri gidermeyi değil imam-hatiplere ödenek ayırmaya utanmayan AKP'nin erdemsizliği gizleyemez'' denildi.

Sosyalist Liseliler: İmam Hatiplere ek bütçe verilmesi kabul edilemez!

Gericiliğe ve piyasacılığa karşı liseli gençliğin mücadele örgütü Sosyalist Liseliler, İmam Hatiplere ek bütçe verilmesine dair yayımladığı açıklamada ” Ülkemizdeki gerici dönüşümlerin ürünü olarak tarihe geçen İmam Hatipler; ülkemizde ilerici ve aydınlanmacı bir gençliğin önüne geçmek, ‘dindar ve kindar’ bir gençliği var etmek adına kurulmuş ve bu okullar düzen siyasetinin iktidarından muhalefetine kadar tüm partileri tarafından sahiplenilmiştir” denildi.

Sosyalist Liseliler’in, ” İmam Hatiplere Ek Bütçe Verilmesi Kabul Edilemez! ” başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:

”Uzaktan Eğitimdeki Eşitsizlikler Acilen Giderilmelidir!

Okullarımızın kapalı olduğu uzaktan eğitim sürecinde de AKP’nin gerici adımları hız kesmiyor. Son olarak AKP’nin Milli Eğitim Bakanlığı, “İmam Hatip Okulları Öğrenci Başarısının Artırılmasına Yönelik Ar-Ge Çalışmaları” kapsamında Anadolu İmam Hatip Liselerine yönelik olarak ‘ERDEM’ adını verdikleri Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli’ni başlattı. Projeyle beraber İmam Hatiplere, 15-50 bin lira ödenek verilmesi kararlaştırıldı.

Ülkemizdeki gerici dönüşümlerin ürünü olarak tarihe geçen İmam Hatipler; ülkemizde ilerici ve aydınlanmacı bir gençliğin önüne geçmek, ‘dindar ve kindar’ bir gençliği var etmek adına kurulmuş ve bu okullar düzen siyasetinin iktidarından muhalefetine kadar tüm partileri tarafından sahiplenilmiştir.
İHL’ler AKP’nin ise temel eğitim kurumu olarak laik, bilimsel ve karma bir eğitime karşı koçbaşı görevi görmüştür. Bunun yanında bu okullar verilen tüm maddi yardım ve desteklere, politikalara rağmen eğitim sisteminin en başarısız okul türüdür.

Bugün başarısızlık abidesi olan İmam Hatiplere ödenek vermek için kırk takla atanlar, uzaktan eğitimdeki eşitsizliklere sessiz kalmaktadır.

Bugün eğitim hakkı resmen elinden alınmış milyonlarca öğrenci tablet, bilgisayar, internet ve bunlar gibi araçlardan yoksundur. Ülkemizde milyonlarca öğrenci eğitime uzaktan dahi ulaşamazken iktidar imam hatiplerin derdine düşmüştür.

Konu uzaktan eğitim olunca yalan ve sadaka kültürünü öne çıkartan AKP, konu imam hatip olunca ödenek çıkarmaktadır, bu düpedüz yalancılıktır, ikiyüzlülüktür!

Tüm bunlara rağmen AKP iktidarı bu ödeneği diğer lise türlerine ya da uzaktan eğitimde ki eşitsizlikleri gidermeye değil imam hatiplere vermekten utanmamaktadır. Bu projenin isminin ‘’ERDEM’’ olması, eşitsizlikleri gidermeyi değil imam-hatiplere ödenek ayırmaya utanmayan AKP’nin erdemsizliği gizleyemez!

Bugünün ve yarının acil karşılanması gereken sorunu imam hatiplerin bütçe meselesi değil, gençliğin parasız ve eşit eğitim talebidir!

Sosyalist Liseliler olarak liseli sıra arkadaşlarımıza açık çağrımızdır!

Bu gerici ve piyasacı düzen biz sessiz kalınca değil biz ayağa kalkınca değişecektir.

Sıra arkadaşımız sen de Sosyalist Liseliler’e katıl. Parasız ve eşit eğitim hakkımızı savunalım! Parasız ve eşit bir eğitim kavgasını kazanalım!”

Sosyalist Liseliler