Sosyalist Liseliler dergisinin 20. sayısı çıktı

‘Söyleşi’ bölümünde ise Bilim ve Gelecek dergisi genel yayın yönetmeni Ender Helvacıoğlu’yla laik ve bilimsel eğitim konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiş.

Sosyalist Liseliler dergisinin 20. sayısı çıktı

Sosyalist Liseliler dergisinin 20. Sayısı “İnsanlık İçin İleriye; Sosyalizme” başlığıyla yayımlandı.

Liselerde 5 yıldır aydınlanma mücadelesine can veren Sosyalist Liseliler’in memlekete ve okullara dair sözünü söylediği biricik dergisi Sosyalist Liseliler 2020’nin Şubat ayında 20. sayısıyla liselerde ve alanlarda okurlarıyla buluşuyor.

Derginin yeni sayısının içeriği ise şöyle:

‘Memleket’ bölümünde ülkemizi batısından doğusuna sallayan depremler ve özelinde ‘’Elazığ Depremi’’ üzerinden deprem konusu ‘’ Deprem Değil, Kar Hırsı Öldürür’’ başlığıyla işlenmekte.

‘Eğitim’ bölümünde ülkemizde siyasal İslamcıların ‘arka bahçesi olarak kullandığı’ İmam hatiplerin 71 yıllık serüveni gözler önüne seriliyor.

Dergimizin ‘Kızıl-Kara’ bölümünde ise Şili’nin siyasi tarihinde iki ismi inceliyor. Birisi o ülkenin yüz akı olan ilk sosyalist başkanı Allande diğeri ise Şili’ye sürülmüş kara bir leke Pinochet.

‘Tarihten İzler’ bölümündeyse ‘’Kanlı Pazar’a Giden Yol’’ başlıklı yazıyla ülkemiz gençliğinin anti-emperyalizme karşı olan tarihsel duruşu ele alınmış. ‘’Ülkemizde ilerici ve yurtsever gençliğin dost ve düşmanları’’ tüm Kanlı Pazar Olayının çıplaklığıyla gözler önüne çıkarılmış.

‘Söyleşi’ bölümünde ise Bilim ve Gelecek dergisi genel yayın yönetmeni Ender Helvacıoğlu’yla laik ve bilimsel eğitim konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiş.

‘Genç İşçi’ ise bu sayıda ‘’Meslek Liselinin Staj Dosyasından Başka Kaybedecek Bir Şeyi Yoktur! ‘’ başlığıyla meslek liselilerin sorunlarını ele alıyor.

‘Sizden Gelenler’ bölümünde Sosyalist Liseliler, liseli sıra arkadaşlarına bir kitap tavsiye ediyor ve ‘’Bir Okuma Önerisi: Komünist Parti Manifestosu’’ başlıklı yazı yerini alıyor.

‘Sizden Gelenler’ bölümünün ikinci yazısında ‘’Bir Destan: Kavel Grevi’’ yazısıyla işçi sınıfının mücadele tarihine ve dahi şiirlere konu olmuş ‘’işçilerimizin destanı’’ anlatılıyor.

‘Spor’ bölümünde bu ay çok yaygın olan E-Spor konusu ‘’E-Spor Furyası’’ başlığıyla inceleniyor, ele alınıyor.

‘Sorularla Sosyalizm’ bölümünde bugün eğitimin önemli sorunlarından biri olan anadilde eğitim meselesi ‘Anadilin Önemi’ ve ‘Sosyalizmde Anadilde Eğitim Olacak Mı?’’ alt başlıklarıyla işleniyor.

‘Sorularla Sosyalizm’ bölümünün ikinci yazısındaysa sosyalistlere çok sorulan önemli bir başlık ‘’Sosyalizmde Herkes Robot Gibi Mi Olacak?’’ sorusu cevaplanıyor.

‘Anlatıyoruz’ bölümünde ‘’İnsanlık Ve Mücadele’’ başlıklı yazı da örgütlü mücadelenin getirileri örneklerle anlatılıyor.

‘Kültür- Sanat’ bölümünde bu ay ülkemizin çok önemli yazarlarından Sabahattin Ali’nin mücadele dolu hayatı anlatılıyor.

Derginin arka kapağındaysa Karl Marks’ın fotoğrafı üzerine 11.Tez nakşediliyor: ‘’Filozoflar dünyayı sadece çeşitli biçimlerde yorumlamışlardır, oysa sorun onu değiştirmektir.’’

Derginin 20.sayısına ulaşmak ve aydınlanma mücadelesine katkı sunmak için 0507 006 36 43 numarasıyla iletişime geçebilirsiniz.

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1225417711087476736