Sosyalist Liseliler: AKP, Meslek Liselileri salgına teslim etmektedir!

Sosyalist Liseliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 Ekim'de meslek liselerinde yüz yüze eğitime başlama kararına karşı ''AKP, Meslek Liselileri Salgına Teslim Etmektedir! Meslek Liseliler Mücadeleye!'' başlıklı bir açıklama yayımladı.

Sosyalist Liseliler: AKP, Meslek Liselileri salgına teslim etmektedir!

Milli Eğitim Bakanlığı, 5 Ekim’de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde  yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmuştu.

Bakanlığın kararına ilişkin açıklama yayımlayan Sosyalist Liseliler, MEB’in salgının artarak devam ettiği bir süreçte meslek liselileri patronlara teslim etmek için adım attığını vurgulayarak ”Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarı elinde tutanlar sömürü uğruna gençliğin canını tehlikeye atmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Sosyalist Liseliler’in açıklamasında ”Önümüzdeki günlerde her türlü önlemin alındığını açıklayacak olan AKP iktidarı, toplumu ve gençliği kandırmaya çalışacaktır. Meslek liseliler söylenecek yalanlara inanmamalıdır!” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak ”Meslek liselerinde sömürüye karşı hep birlikte mücadele edelim!” çağrısında bulunuldu.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

”AKP, Meslek Liselileri Salgına Teslim Etmektedir!

Meslek Liseliler Mücadeleye!

Salgının yayılmasını önleyemeyen ve rakamları saklayan AKP, bunlar yetmezmiş gibi şimdi de gözünü meslek liselerini açmaya dikmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce illere “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Uygulamalı Eğitim”e ilişkin gönderdiği yazıda 5 Ekim’de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağı duyuruldu.

Düzenin önemli sömürü odaklarından olan meslek liselerinin açılma sebebi bellidir. Öğrencileri cemaat ve vakıflara teslim eden MEB, salgının artarak devam ettiği şu süreçte meslek liselileri patronlara teslim etmek için adım atmaktadır!

Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarı elinde tutanlar sömürü uğruna gençliğin canını tehlikeye atmaktadır. Salgının artarak devam ettiği şu koşullarda mesleki ve teknik liselerin açılması iktidarın ve düzenin, salgını umursamadığı anlamına gelmektedir.

Ne AKP’ye ne de onun Bilim Kurulu’na güven duyulamayacağı bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır!

AKP ve onun temsil ettiği kapitalist düzen için sömürü salgın tanımamaktadır!

Önümüzdeki günlerde her türlü önlemin alındığını açıklayacak olan AKP iktidarı, toplumu ve gençliği kandırmaya çalışacaktır. Meslek liseliler söylenecek yalanlara inanmamalıdır!

Sosyalist Liseliler olarak liseli gençliğin sağlığını tehlikeye atanlara karşı mücadeleyi yükselteceğimizi duyururuz!

Meslek liselerinde sömürüye karşı hep birlikte mücadele edelim!”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1312109852647288832?s=20