Sosyal izolasyonda çekilen film: Bizi ayıran duvar

Bir grup genç sinemacı, "Bizi Ayıran Duvar" adındaki uzun metrajlı filmlerini yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle izolasyonda bulundukları evlerinde çekiyor.

Sosyal izolasyonda çekilen film: Bizi ayıran duvar

İnsanların evde daha fazla zaman geçirdiği bu süreçte dizi ve film setlerinin bazıları durdurulurken, bazılarında da yöntem değişikliğine gidiliyor. Bu durumu sanatsal üretime engel olarak görmeyen bir grup genç sinemacı ise “Bizi Ayıran Duvar” adındaki uzun metrajlı filmlerini izolasyonda bulundukları evlerinde çekmeye başladı.

Çekimlerine 21 Nisan’da başlanılan Bizi Ayıran Duvar’ın yönetmen koltuğunda daha önce çektiği filmlerle başta Viyana olmak üzere çeşitli ülkelerden ödüllerle dönen ve en son İstanbul’un Kayıp Rüyası isimli uzun metrajlı filmin görüntü yönetmenliğini yapan Barış Çekiç oturuyor.

Filmin senaryosunu ve yapımcılığını ise daha önce çeşitli festivallerin yanı sıra uzun metrajlı filmlerin senaryo ve yapım alanlarında çalışmalar yapan Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü 3. sınıf öğrencisi Furkan Rıza Demirel üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunu da Barış Çekiç’le beraber tiyatrocu, şair Ahmet Çakar ve oğlu Çağdaş Utku Çakar oluşturuyor.

Çekimlere başlamadan önce karantina sebebiyle ekipman, teknik eleman ve mekan sıkıntılarının yanı sıra senarist ve yapımcılarının Covid-19 testinin pozitif çıkması gibi sıkıntılar yaşadığını belirten film ekibi filmi kendi evlerinde, kendi ekipmanlarıyla, kendi imkanlarıyla çektiklerini belirtiyor.

ONLİNE PLATFORMLARDA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Bizi Ayıran Duvar’ın konusu ise kısaca şöyle: Aileleri yurtdışına gittiği için evde yalnız kalan üç kardeş; Ahmet, Barış ve Utku salgın hastalığın patlak vermesiyle beraber karantinaya girerler. Birbirlerini aslında hiç tanımadıklarını farkeden kardeşler birbirinden gittikçe uzaklaşacak, sırlarını açığa çıkaracak ve sokağa çıkma yasağıyla beraber işler iyice çığırından çıkacaktır.

Çekimlerinin Haziran ayında bitmesi planlanan yapımın, post aşamasından sonra online platformlarda izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Filmin fragmanı: