Son üç yılda 8 milyon kişi psikiyatristlik oldu

Sağlık Bakanı Koca'nın bir soru önergesi üzerine verdiği yanıta göre son 3 yılda yaklaşık 8 milyon kişi psikiyatriste gitti.

Son üç yılda 8 milyon kişi psikiyatristlik oldu

CHP Gaziantep Milletvekili Kaplan, 19 Aralık 2019 tarihinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2017-2019 yıllarını kapsayan son 3 yılda, psikolojik rahatsızlık ve depresyon nedeniyle hastanelere başvuru yapan kişi sayısını, illere ve cinsiyete göre dağılımını, son 3 yılda antidepresan ilaç tüketimini sormuştu.

Bakan Koca ise bu sorularından yalnızca birine yanıt verdi. Buna göre son 3 yılda 7.953.651 kişi psikiyatri kliniklerine başvururken, bu başvuruların %69’unu kadın, %31’nin erkek olduğu öğrenildi.

Tek soruya cevap verilen önerge için Kaplan, “Bakan Koca, sadece son 3 yılda hastanelerin Psikiyatri Kliniklerine başvuran kişi sayısının ve cinsiyete göre dağılımının cevabını vermiş. Sorduğum dört sorudan en azından bir tanesini yanıtladığı için Sayın Bakan’a teşekkür ediyorum. Sarayın Meclisi işlevsizleştirilmeye çalıştığı bu dönemde bir soruya evap vermiş olmalarına bile insan şaşırıyor” dedi.

“ŞATAFAT SÜRENLER FARKINDA DEĞİL”

CHP’li vekil, yanıtla ortaya çıkan tabloya ilişkin değerlendirmesinde “AKP’nin ülkemizi soktuğu çıkmaz net bir şekilde ortada. Büyük ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntıları vatandaşlarımızın ruh sağlığını bozdu. İşsizliği ve yoksulluğu kronikleştiren AKP, vatandaşların umudunu da bırakmadı. 2019 yılında işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısına bağlı bunalımlar nedeniyle dört kardeş olan Cüneyt, Oya, Yaşar ve Kamuran kardeşlerin siyanür içerek intihar etti. Çorum’da yaşayan iki kişi, Bakırköy’de bir aile, Çağlayan Adliyesi’nde kendini boşluğa bırakan vatandaşımızı unutmadık. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sibel’i unutmadık. Saraylarında şatafat sürenler ne yazık ki vatandaşlarımızı bunalıma sürüklediğinin farkında bile değil” ifadelerini kullandı.