Son sözleri sonrası hedefte: Yeter artık Arınç

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, koronavirüs salgını sonrası camilerde okunan dua ve salavatlar için şikayet edince AKP'lilerden tepki çekti.

Son sözleri sonrası hedefte: Yeter artık Arınç

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, yine AKP içinden tepki görmesine yol açan açıklamalarda bulundu.

Arınç, koronavirüs salgını sonrası ibadete kapatılan ancak her akşam sesi dışarıya duyurulacak şekilde hoparlörlerle dualar ve salavatlar okunmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

Kemal Öztürk’e konuşan Arınç, “Hergün yatsı ezanı okunuyor. Camide kimse yok. cemaat de yok zaten. Namaz da kılınamıyor. Ama arkasından aziz kardeşim 15 dakika salavatlar, Mevlid-i Şerif’ler, dualar… Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Hergün Mevlid-i Şerif gibi ezanın arkasından öğlen de var böyle bir şey daha kısa, ikindi de var böyle bir şey daha kısa. İnsanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Sen iyi bir iletişim uzmanısın bu konuda anketçilere bir şeyler sorsalar iyi olur. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tir diyorum.” dedi.

“ERDOĞAN’IN YANINDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Bu sözleri sonrası AKP’lilerden Bülent Arınç’a istifa çağrısı geldi. Sosyal medyada açılan #İstifaEtArınç” etiketi altında yazan AKP’liler arasında Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, son günlerde vatandaşlara yönelik tehditleriyle gündemde olan Fatih Tezcan, AKP içinde ‘Pelikan’ denen ekipte yer aldığı bilinen akademisyenlerden Selman Öğüt ve Sevda Noyan’ın komşularını öldürmekle itham ettiği programın sunucusu olan Esra Elönü de yer aldı.

O isimlerin Arınç’a tepkileri şöyle oldu:

Ersoy Dede: Külliye’ye ‘yük alma’ya gidin, yük olmaya değil. Yeter artık Bülent Arınç. Sessizce istifa et” diye yazdı.

Fatih Tezcan: Şahsım #analizmerkezi ve Sibertürk olarak 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri’nin #istifaetarınç çağrısına tam destek veriyoruz! Biz bu ve bunun gibi davasını satmış tipleri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yakınında görmek istemiyoruz!

Selman Öğüt: Bulunduğun konuma yakışmıyorsun! ‘Yine nasıl bir çam devirecek’ diye herkesi tedirgin ediyorsun! Salavatlardan bile rahatsız oluyorsun!

Esra Elönü: Hakikat kir tutmaz lakin kirli de olsa temizliği sizin aklamaya çalıştıklarınız yapmasın bir zahmet!Ona 251 şehidin ruhu karar versin. Salavatı Şerif’lerden duadan rahatsız olduysanız hırsınız sizi 15 Temmuz Gecesi müezzin döven faşistlerle aynı noktaya getirmiş.#istifaetarinc