Son 1 yıl 'çocuklarının yüzüne bakamadan' AKP'de kalmış

Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP ile yollarını ayırma sürecini anlattı.

Son 1 yıl 'çocuklarının yüzüne bakamadan' AKP'de kalmış

AKP’den istifa edip Ali Babacan’ın başkanlığını yaptığı DEVA Partisi’ne katılan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “eski” partisinden ayrılık sürecine ilişkin konuştu.

Konuk olduğu Youtube programında kendisi için “Sayın Erdoğan en iyi makamları verdi. Buna rağmen AK Parti’den ayrıldı” denildiğinin söylenmesi üzerine “Mesele makam değil, eve gittiğinizde çocuklarınızın yüzüne bakabiliyor musunuz?” yanıtı verdi. Yeneroğlu bunun üzerine gelen “AKP’de siyaset yaparken çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakamıyor muydunuz?” sorusuna da “Son bir yılda bakamıyordum” diye yanıt verdi.

“2016’dan sonra şunu gördüm. Bir kere yurt dışında yaşıyorsunuz. Türkiye’ye idealleştirerek bakıyorsunuz.” diyen “küskün” vekil, “Romantik bir bakış açısı var Türkiye’ye. Türkiye’nin gerçekleriyle hemhal değilsiniz. Meseleleri tam olarak bilmiyorsunuz. Ama Türkiye’ye geldikten sonra pratik eleştiriler, dışlanan birçok kesimle görüştüm. Azınlıklarla iletişim kurdum ve baktım ki bu insanların önemli bir bölümü hadlerini bilmeleri gereken toplumsal sınıflara bölünmüş. Ve bu adeta genlerine işlemiş. Biz de o gülücükler, o görünen hoş ortam gerçeği yansıtmıyor. Şimdi 2016’da bu süreçte baktım ki hukukla alakası olmayan o kadar büyük haksızlıklar yapılabiliyor ki. Elbette Sayın Erdoğan’a bunları anlatıyordum. İlk başta anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordu. Meselelere kendi açımdan çok naif yaklaşıyordum. Ama zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var. Ben bunları düşman hukuku diye kelimelendiriyorum. Toplum da bu şekilde liderin bu yönlendirmeleri doğrultusunda, çünkü basın tamamen ellerinde. Kamuoyu nasıl isteniyorsa öyle gösteriyor, diğerleri de korkuyor zaten.” ifadelerini kullandı.