Somali'de terör: 10 kişi hayatını kaybetti, çatışmalar sürüyor

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Somali'de terör: 10 kişi hayatını kaybetti, çatışmalar sürüyor

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Lido Plajı’nda bulunan Elite Otel’e El-Şebab tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı saldırının ardından otele giren saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

10 KİŞİ KURTARILDI, ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Somali polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği ve onlarca kişinin yaralı olduğu aktarıldı.

​Somali Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü Ismail Mukhtar yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin 2 saldırganı etkisiz hale getirdiğini ifade ederken, otelde rehine krizi yaşanmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Yüzbaşı Mohamed Hussein yaptığı açıklamada, askerlerin otelin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldığını ve otelde bulunan 10’dan fazla kişiyi kurtardıklarını duyurdu. Yüzbaşı, saldırganların üst katlara hareket etmelerini engellemeye çalıştıklarını ve çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

GEÇMİŞTE BÖLGEDE BENZER SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ

​Eş-Şebab, bölgede sık sık benzer saldırılar düzenliyor.

Ülkenin güneyindeki çok sayıda köy ve kasabayı işgali altında tutan Eş-Şebab, sık sık güvenlik görevlileri ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenliyor.