Sokağa çıkma yasağına 'esnetme' gündemde

Bugünkü bakanlar kurulu toplantısında 65 yaş üstü ile 18 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma izinlerine 'esnetme' getirilmesi bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağına 'esnetme' gündemde

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs sürecinde 9 kez telekonferans yöntemiyle topladığı kabine toplantısını bugün ilk kez yüz yüze gerçekleştirecek.

Kabine toplantısında 1 Haziran itibariyle başlatılan “normalleşme” sürecinin ardından gelinen durumun ve hastalığın seyrinin gözden geçirileceği belirtiliyor.

Milliyet‘in aktardığına göre toplantıda 65 yaş üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar için uygulanan sokağa çıkma izinleri de değerlendirilecek. Toplantıdan ‘esnetme’ kararı çıkması bekleniyor. En çok talepte bulunulan ‘düğün izinleri’ konusunun da toplantıda ele alınacak başlıklardan biri olduğu belirtiliyor.

Habere göre toplantıda Erdoğan, geçen hafta Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac ile görüşmesine dair bilgi verecek. Bunun dışında Doğu Akdeniz’deki durum, Suriye ve İdlib’teki gelişmeler de değerlendirilecek.