'Sokağa çıkma kısıtlaması 7 güne yayılabilir' iddiası

Sağlık Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri "sıkı"laştıracak. Buna göre hafta sonları 20.00 ila 10.00’da uygulanan yasağın, hafta içini de kapsayacak şekilde genişletilmesi düşünülüyor. Aynı zamanda, hafta sonları tam gün sokağa çıkma sınırlaması da gündemde.

'Sokağa çıkma kısıtlaması 7 güne yayılabilir' iddiası

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma günü koronavirüs vakalarındaki artışa değinerek “Vatandaşlar dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız” ifadesini kullanmıştı.

İktidara yakın Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, bu açıklamanın ardından Sağlık Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri “sıkı”laştıracak. Buna göre hafta sonları 20.00 ila 10.00’da uygulanan yasağın, hafta içini de kapsayacak şekilde genişletilmesi düşünülüyor. Aynı zamanda, hafta sonları tam gün sokağa çıkma sınırlaması da gündemde. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma sınırlamasının süresinin uzatılması da düşünülen tedbirler arasında.

Habere göre, salgında yüksek risk oluşturan bu yaş gruplarının her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ya da sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Pazar yerlerine de HES koduyla girilmesi üzerinde çalışılıyor.