Sofra Grup emekçileri açıklama bekliyor

Salgın nedeniyle ücretsiz izne gönderilen Sofra Grup çalışanları SGK'dan ücretlerini alamadıkları için endişeli. Sınıf Tavrı ile iletişim kuran işçiler, yönetimden açıklama bekliyor.

Sofra Grup emekçileri açıklama bekliyor

Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük catering yemek firması olan Compass Grup’a bağlı Sofra AŞ emekçileri, salgın nedeniyle çıkartıldıkları ücretsiz izin nedeniyle uzun süredir maaşlarını alamıyor. Şirket pek çok noktadaki işçilerini salgınla birlikte ücretsiz izne çıkartırken, kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Ancak işçiler SGK’dan hala ödemelerini alamazken, yönetimin “başvuru yaptık bekliyoruz” açıklaması işçileri tatmin etmedi.

Sınıf Tavrı ile bağ kuran işçiler, farklı noktalarda faaliyet gösteren işletmenin, yüzlerce emekçiyi ücretsiz izne çıkarttığını; ancak devletin kendilerine ödemesi gereken 1170 TL’nin iki aylık süreçte yatmadığını belirttiler. İşçiler arasında ara ara işyerinde çalışanların olduğunu, bu işçilere önce yıllık izin kullandırılacağı bildirilmesine rağmen, ücretsiz izne çıkartıldıkları da öğrenildi. Sofra Grup’a bağlı çalışanların belirsizlik karşısında rahatsızlık duyduğu bildirilirken, Sınıf Tavrı ile iletişim kuran işçiler yönetimden detaylı bir açıklama beklendiğini duyurdu.

Yönetim ile görüşen bazı işçiler ödemelerin bayramdan sonra geleceğini belirtirken, buna rağmen yönetimin “beklemedeyiz” açıklamaları yapması işçileri tatmin etmedi. Pek çok işçi mağdur durumda olduklarını belirtirken, ay sonunu nasıl çıkaracaklarını bilemediklerini belirtti.

Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan ikinci özel şirketi olan Sofra Grup’a bağlı 30 bine yakın çalışan bulunuyor. Dünya’nın en büyük catering şirketi olan Compass Grup’un yıllık cirosu, kendi ifadelerine göre  25 milyar poundu buluyor. Şirketin buna rağmen “ücretsiz izin” politikasına başvurması, patronlar açısından kârların ne denli önemli olduğunu kanıtlıyor.