Şoförler Federasyonu: Batmak üzereyiz, minibüs ve otobüslere yüzde 50 zam bekliyoruz

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz" dedi.

Şoförler Federasyonu: Batmak üzereyiz, minibüs ve otobüslere yüzde 50 zam bekliyoruz

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, koronavirüs salgını nedeniyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürüldüğünü belirterek yolcu ücretlerine zam istedi.

Yolcu taşımacılığının yoğun olduğu büyük şehirlerde taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafının zor günlerden geçtiğini ve acilen yeni bir düzenleme ile fiyatların güncellenmesini isteyen Apaydın, “En azından Temmuz sonuna kadar bakanlığımız bize de bir el atmalı. Minibüsçü esnafımız batmak üzeredir. Bakanlığımız talimat verirse kendilerine yardımcı da olabiliriz. Yolcu seviyemiz yüzde 50 oranında aşağı çekilmiştir, fiyat tarifemiz de belli bir zaman için en az yüzde 50 farklı olmalıdır. Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz. Bununla birlikte bilet fiyatlarının yanı sıra ticari akaryakıt verilerek esnafımızın bu zor günlerinde destek olunmalı” şeklinde konuştu.