'Sizin bu yaptığınız şerefsizliktir, ahlaksızlıktır, ihanettir'

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi seçilen Göknur Bektaş ile CHP’li meclis üyesi Cevat Yalçın'ın AKP'ye geçmesine 'İyi Parti'den çok sert tepki geldi.

'Sizin bu yaptığınız şerefsizliktir, ahlaksızlıktır, ihanettir'

Kocaeli’de yerel seçimlerde ‘İyi Parti’ kontenjanından CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi seçilen Göknur Bektaş ile CHP’li meclis üyesi Cevat Yalçın’ın, istifa ederek AKP’ye geçtiği haberi dün kamuoyuna yansımıştı.

İki ismin AKP’ye geçişine İyi Parti Kocaeli il yönetiminden sert bir tepki geldi. Partinin Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Selman Gürpınar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,yaşananlar ile ilgili. “Şerefsizlik, namussuzluk, ahlaksızlık” dedi.

Gürpınar şunları söyledi;

“AK PARTİ’YE GEÇEN MECLİS ÜYELERİ!..

Sizin yerinize aday olmak isteyen onlarca ismin arasından teveccüh gösterilip tercih ediliyorsunuz,

Siz o makama gelin ve partiyi o makamda temsil edin diye binlerce insan emek, para ve zaman harcıyor,

O makama geldikten sonra Kocaeli’de siyaset yapan onlarca üst düzey İyi partilinin içerisinde makamı kendi çıkarlarınız için kullanmayacağınıza,  O makama sizi taşıyan partinin hedefleri doğrultusunda hareket edeceğinize dair NAMUSUNUZ ve ŞEREFİNİZ, ALLAH ve KİTAP üzerine yemin ediyorsunuz,

O makama geldikten sonra şahsi tercihinizi çıkarlarınız doğrultusunda kullanıp bir gün dahi sizi oraya getiren partiniz adına hareket etmiyor ve CHP de kalmaya karar veriyorsunuz, Bu yetmezmiş gibi siyasi bir çatışma içinde olduğumuz Ak Parti ye geçip, sizi o makama getiren binlerce insana ihanet ediyorsunuz.

Sizin bu yaptığınız ŞEREFSİZLİKTİR, NAMUSSUZLUKTUR, Sizin bu yaptığınız AHLAKSIZLIKTIR, Sizin bu yaptığınız İHANETTİR.

Bir dahaki seçimlerde hiçbir partiden hiçbir yere aday olamayacağınızı da anlamayacak kadar APTALSINIZ. Kendine inananları kendi çıkarları için satan siyasetçiler gittikleri başka bir partide sadece kullanılır ve kenara atılırlar.”