Siyanürlü-sülfürik asitli altın arayan şirketin CEO'su Erdoğan'ın eski danışmanı çıktı

Tokat Erbaa'da siyanürlü altın arayan Verusa Holding'in CEO'su Ömer Özbay'ın, Erdoğan'a 2011-2017 yılları arasında danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

Siyanürlü-sülfürik asitli altın arayan şirketin CEO'su Erdoğan'ın eski danışmanı çıktı

Tokat Erbaa’da siyanürlü altın arayan Verusa Holding’in CEO’su Ömer Özbay’ın, Erdoğan’a 2011-2017 yılları arasında danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, Verusa Holding, Erbaa sınırları içerisinde yer alan Sakarat ve Boğalı yaylalarında 20 bin dönümlük arazide altın madeni arama ruhsatı aldı.

10 milyon TL sermaye ile Galata Altın İşletmeli A.Ş kuran Verusa Holding, maden ruhsatını devrederek yapılacak tüm faaliyetleri bu şirket adıyla yapmaya karar verdi.

Ordu Fatsa’da altın madenciliği faaliyetinin bölgeye verdiği zararın ortada olduğunu belirten bölge halkı Erbaa’da da aynı şeylerin yaşanmamasını istiyor.

BÖLGEYE  KATKISI YOK

Bölge halkının bir araya gelerek oluşturduğu Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nda yapılan açıklamada, “Fatsa örneği önümüzde dururken, bu cennet vatan köşesinde bir altın madeni açmak maden şirketi dışında hiç kimseye hele de bu köylerde, kasabalarda yaşayan insanlarımıza katkı sağlamayacaktır” ifadelerini kullandı.