Sivas'ta 'virüs söylentisi' çıkarana soruşturma açılacak

Sivas Valisi Salih Ayhan, kentte yeni tip corona virüse (Covid-19) rastlandığı yönünde "söylenti çıkaranlar" hakkında adli soruşturma başlatılacağını bildirdi.

Sivas'ta 'virüs söylentisi' çıkarana soruşturma açılacak

Sivas Valisi Salih Ayhan, Valilik binasında İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğulkoç, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Ahmet Kemal Filiz, Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ile Medicana Sivas Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Güler ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Ayhan, Sivas’ta corona virüs şüphesiyle hiçbir hastanın tedavi altında bulunmadığını belirterek, “Son zamanlarda ülkemizin de hassas bir döneminde corona virüs ile ilgili çok ciddi manada olumsuz bir dezenformasyon yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı kaygılandıracak, infiale sevk edecek paylaşımlar yapılmaktadır. Bunu net bir şekilde söylüyorum, Sivasımızda hiçbir vaka bulunmamaktadır. dedi.

Sivas’ta koronavirüs görüldüğüne dair söylenti çıkaranlara karşı tedbir alacağını söyleyen Vali Ayhan, “Tedbir vatandaşımız için, sıkıntı yaşamaması için. Bu tedbiri almak demek, böyle bir vakanın olması veya şüphelinin olması anlamına gelmemektedir. Dolayısıyla vatandaşımızı tedirgin edecek, kaygılandıracak bu tür haberlerin kaynağını tespit ediyoruz. Paylaşanlara gerekli adli ve idari soruşturma yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.