Sivas'ta 'normalleşme'den vazgeçildi

AKP, salgının üçüncü ayında hızla 'normalleşme' kararı almış, Sivas'ta da ‘normalleşme’ kapsamında halı sahalar faaliyete açılmıştı.

Sivas'ta 'normalleşme'den vazgeçildi

AKP, salgının üçüncü ayında hızla ‘normalleşme’ kararı almış, Sivas’ta da ‘normalleşme’ kapsamında halı sahalar faaliyete açılmıştı. Sivas’ta ‘normalleşme’ adımından vazgeçildi, halı sahalar yeniden kapatıldı.

Sivas’ta bir süre önce açılan halı sahalar, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararla geçici süreliğine tekrar kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, “13/06/2020 tarih ve 2020/37 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlimiz genelinde faaliyette bulunan halı saha İşletmeleri 13/06/2020 tarihi itibari ile 08:00 – 24:00 saatleri arasında faaliyetlerine başlamışlardı. Halı sahaların faaliyetlerine başlamasına dair ilgili Bakanlıklarca çalışma yürütülmekte olup, yapılacak çalışmalar neticesinde tüm illerimiz için ortak karar alınacağından, 13/06/2020 tarih ve 2020/37 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlimiz genelinde faaliyete başlayan halı saha İşletmelerinin 20/06/2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına; oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada şu uyarılara da yer verildi:

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yukarıda aldığı kararlara uyulmaması halinde, her seferinde ayrı ayrı olmak üzere;

a. Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince 3.150 TL para cezası uygulanacaktır.

b. Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince 392 TL para cezası uygulanacaktır.

c. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun ‘‘Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma’’ başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince ‘‘2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.’’ hükümleri gereğince, sorumlular hakkında adli ve idari işlemler derhal uygulanacaktır.