Sivas'ta kaldırıldığı iki hastanede de stent bulunamayan yurttaş hayatını kaybetti

Sivas’ta kalp krizi geçirmesi sonrası hastaneye kaldırılan bir yurttaş, anjiyoda gerekli stent malzemesi bulunamaması nedeniyle hayatını kaybetti.

Sivas'ta kaldırıldığı iki hastanede de stent bulunamayan yurttaş hayatını kaybetti

AKP sağlıkta krizin hastanelerdeki tıbbi malzeme ve ilaç yokluğuyla kendini gösteren yüzünü ne kadar gizlemeye çalışsa da yaşanan can kayıpları durumun vehametini yeniden ortaya koyuyor.

En son Zonguldak’ta, kalp krizi geçiren bir hasta, kaldırıldığı hastanede anjiyo işleminde gerekli stent malzemesinin olmaması nedeniyle hayatını kaybetmişti. Aynı sebeple yaşanan ölümün yeni adresi Sivas oldu.

Sivas’ta geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılan Gültekin Türkmenoğlu (69) isimli yurttaşa anjiyo için gereken stent malzemesi olmaması nedeniyle müdahale edilemedi. Önce Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sonra Sivas Numune Hastanesi’ne kaldırılan Türkmenoğlu, iki hastanede de stent bulunamaması nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkmenoğlu’nun cenazesi 13 Ocak Pazartesi günü  Sivas Ulu Camii’deki cenazesi sonrası sevenleri tarafından Sivas Yukarı Tekke Mezarlığında toprağa verildi.

Türkmenoğlu’nun ölümünün “takdiri ilahi” değil “tedbirsizlik ve sistem yetersizliği” sonucu yaşandığını belirten Sivas kamuoyu ise AKP’nin sık sık övündüğü sağlık sistemine tepki gösteriyor.