Sivas'ta 65 yaş ve üstü yurttaşlara kısıtlama

Sivas'ta 65 yaş ve üstü yurttaşlara koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlama getirildi.

Sivas'ta 65 yaş ve üstü yurttaşlara kısıtlama

Sivas’ta artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle 65 yaş ve üstü yurttaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. İl Pandemi Kurulu’nun aldığı karar ile 65 yaş ve üstü yurttaşların sokağa çıkmalarına saat 10.00 ile 17.00 saatlerinde izin verileceği bildirildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında yapılan İl Pandemi Kurulu Olağan Değerlendirme Toplantısında kentteki Kovid-19 vakalarının seyri ve alınması gereken tedbirler masaya yatırılarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkışları 10.00- 17:00 saatleri arası ile sınırlandırıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, pandemi sürecinde daha önce yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini söyledi. Yeni ve ilave tedbirler alınması hususunda bazı kararlar aldıklarını ifade eden Vali Ayhan, Sivas’ta Mart ve Haziran ayları arasında örnek bir çalışma ortaya koyduklarını ancak son dönemlerde vaka sayılarında artış gözlemlendiğini ifade etti.

Sivas’ta Salgın ve Denetim Merkezini kurduklarını ifade eden Vali Ayhan şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Sivas’ımızın yurt dışı bağlantısı yoğun nüfus hareketliliğinden dolayı temmuz ve ağustos aylarında 2 milyon nüfusu geçmesinden dolayı bir tırmanışa geçti ama bu sağlık kapasitemizin aşamayacağı bir durum değil. Sağlık teşkilatımız dimdik ayakta, normalleşme takvimi içerisinde bu hareketliliği nasıl minimize edebiliriz, bazı alanlara nasıl odaklanabiliriz. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla yeni ve ilave tedbirler alınmasına kararlar verildi. Bu kapsamda ilk olarak İl Salgın ve Denetim Merkezi kurduk. Burada tüm denetim ve verileri tek merkezde toplayarak koordine edeceğiz. Bu merkeze bağlı olarak da mahalli denetim ekipleri; vatandaşımızı bilgilendirmek, rehberlik yapmak anlamında bu çok önemli. Ayrıca kurallara uymayanlara cezai müeyyideleri uygulamaktır. İl genelinde bu salgın denetim merkezinde 1011 personel ve 229 ekiple birlikte şu an sahada etkin bir şekilde çalışmaktadırlar.”