Sivas Katliamı sanıklarının avukatı İzmir’de baro kuruyor

'Çoklu baro'nun yasalaşmasının ardından yandaşların kendi barolarını kurmak için hazırlıkları başladı.

Sivas Katliamı sanıklarının avukatı İzmir’de baro kuruyor

AKP ve MHP imzalı ‘çoklu baro’ teklifinin yasalaşmasının ardından yandaşların kendi barolarını kurmak için hazırlıkları başladı.

2002’de AKP’den siyasete atılan ve 24. dönem İzmir milletvekili olan Ali Aşlık, yeni düzenlemeyle birlikte baro kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet‘ten Muhammed Özmen’in habere göre Aşlık, aktif siyasette olmadığını savunarak “Herhangi bir parti çatısı altınca çalışmıyoruz. İzmir Barosu’na kayıtlı 30 yıllık avukatım. İzmir Barosu’nun bugüne kadar herhangi bir faydasını görmedim. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma içerisindeyiz. Faydalı olacağımızı düşünürsek yeni bir baro kuracağız. Yeterli üye sayısını bulma konusunda bir şüphemiz yok” dedi.

‘SANIKLAR YANANLAR KADAR MASUMDUR’ DEMİŞTİ

AKP’li Aşlık, 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nde 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesi davasında sanıkların avukatlığını yapmıştı. AKP’li bir milletvekili olarak Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, yaşananların AKP’ye doğrudan veya dolayılı bir suçlama yönetilmesinin insafla bağdaşmayacağını öne sürmüş ve “olay” diyerek andığı Sivas Katliamı’nın Türkiye’ye dışarıdan dayatıldığını iddia ederek “Orada yapılan yanlışlığı en az sizin kadar kınıyorum ama orada yargılananların büyük bir kısmı orada yananlar kadar masumdur” demişti.