Şişecam Holding ücretsiz izin uygulamasıyla işçileri cezalandırıyor

İş bankası iştiraklerinde dünya devleri içerisinde sayılan Şişe-Cam Grubu ücretsiz izin uygulaması ile işçileri cezalandırıyor. Gruba bağlı Bursa Yenişehir'de bulunan Anadolu Cam fabrikasında 1 ay önce dört işçi ücretsiz izine çıkartıldı, geçen hafta ise yedi işçi daha ücretsiz izine çıkartıldı.

Şişecam Holding ücretsiz izin uygulamasıyla işçileri cezalandırıyor

HABER MERKEZİ

İş bankası iştiraklerinde dünya devleri içerisinde sayılan Şişe-Cam Grubu ücretsiz izin uygulaması ile işçileri cezalandırıyor. Gruba bağlı Bursa Yenişehir’de bulunan Anadolu Cam fabrikasında 1 ay önce dört işçi ücretsiz izine çıkartıldı, geçen hafta ise yedi işçi daha ücretsiz izine çıkartıldı. İş yeri yöneticilerinin işçilere yaptıkları açıklamalarda, ücretsiz izine çıkartılanların fazla hastalanıp rapor alanlar olduğu yönünde, açıkça ücretsiz izinin işçileri cezalandırma yöntemi olarak kullandıklarını kabul etmiş oluyorlar.

İŞÇİLERİ TEHDİT ETMEYE VE KORKUTMAYA DEVAM EDİYORLAR

CHP’ ninde ortaklarında ve yönetiminde olduğu İş Bankası’na ait olan Şişe Cam Holding, ücretsiz izini gruba bağlı diğer fabrikalarda da uygulayacağını yayarak tüm işçileri korkutup tehdit etmeye devam ediyor.

SENDİKA MERKEZ YÖNETİMİ ÇANAK MI TUTUYOR?

Ücretsiz izin uygulamasına karşı sendika merkezinin yeteri kadar işçilere sahip çıkmamasını tartışan işçiler, merkez yönetiminin patronla işbirliği içerisinde olduğunu dile getiriyorlar. 19-20 Eylül’de yapılan merkez genel kurulunda Bursa şubesi genel merkeze muhalefet etmiş, kongrede sonra Yenişehir Anadolu Cam fabrikasında önce işyeri temsilcisi disipline verilmiş, sonrasında ücretsiz izin uygulaması başlatılmış olduğunu belirten işçiler, genel merkezinde şubeyi cezalandırmak için işverenle ortak davrandığını söylüyorlar.