Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın Covid-19'u atlattı

120 yaşındaki Menica Encü, hastalığı atlatmasının ardından alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın Covid-19'u atlattı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde yaşayan 120 yaşındaki Menica Encü, gördüğü tedavinin ardından yeni tip koronavirüsü yenmeyi başardı.

12 çocuk, 100’ü aşkın torunu bulunan Encü, 15 gün önce İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekiplerince yapılan sağlık taramasında Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine pandemi hastanesi olarak hizmet veren Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı.

15 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan Encü, alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Encü, gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Bana çok iyi baktılar. Bende çok hakları var. Rabb’im onları korusun, onların yanında olsun. Çok yoruldular, ilgilendiler. Ben onlardan memnunum Allah da onlardan memnun olsun.” dedi.

Encü’nün tedavisini yapan görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilim Kehya Akcan 120 yaşındaki hastanın tedaviye olumlu cevap verdiğini aktardı. Encü’ye sağlıklı bir yaşam dileyen Akcan, “Hastamız iyileştiği için çok mutluyuz. Süreç boyunca emeği geçen sağlık personeline teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.