Sinop'ta 13 yaşındaki çocuğu 2. kez hamile bırakan kişi babası çıktı

Sinop'un Durağan ilçesinde 2 yıl arayla hamile kalan 13 yaşındaki kız çocuğu Ö.N.T.’ye cinsel istismarı gerçekleştiren baba Ömer T. (50), çıktı.

Sinop'ta 13 yaşındaki çocuğu 2. kez hamile bırakan kişi babası çıktı

Sinop’un Durağan ilçesinde 2 yıl arayla hamile kalan 13 yaşındaki kız çocuğu Ö.N.T.’ye cinsel istismarı gerçekleştiren baba Ömer T. (50), çıktı. Gözaltına alınan baba, tutuklandı. Soruşturma kapsamında önce engelli E.T.’nin (55) gözaltına alınarak tutuklandığı ancak DNA örneklerinin uyuşmaması üzerine tahliye edildiği de belirlendi.

Durağan ilçesinde yaşayan Ö.N.T., henüz 11 yaşındayken hamile kalıp, kız çocuğu dünyaya getirdi.

SUÇSUZ E.T. 3 AY HAPİS YATTI

Başlatılan soruşturmada küçük kızın ifadeleri doğrultusunda duyma engelli E.T. (55) gözaltına alındı. Şüpheli tutuklanırken, bebek ve E.T.’den alınan DNA örnekleri incelemeye alındı. 3 ayın sonunda ise DNA örneklerinin uyuşmadığı, bebeğin babasının E.T. olamayacağı ortaya çıktı. Şüpheli, tahliye edildi.

TANIMIYORUM

Bebeği Samsun Yetiştirme Yurdu’nda koruma altına alınan Ö.N.T.’nin geçtiğimiz aylarda yeniden hamile olduğu ortaya çıktı. Şu an 13 yaşında olan çocuk, kendisine cinselistismarda bulunan kişiyi tanımadığını söyledi. Çelişkili ifadeler veren Ö.N.T., ailesinden alınarak Samsun Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

2 BEBEKTE ONDAN

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, şu an 2 yaşında olan ilk bebek ile hamile Ö.N.T.’nin karnındaki bebekten ve öz baba Ömer T.’den DNA örneği aldı. Yapılan DNA incelemesi sonucunda da 2 bebeğin babasının da kız çocuğunun öz babası Ömer T. olduğu ortaya çıktı.

Kızına cinsel saldırıları gerçekleştiren baba Ömer T., gözaltına alındı. Sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede, mahkemece tutuklanan Ömer T., cezaevine koyuldu.

İKD: ÇOCUK İSTİSMARINI AKLAYAN BU ZİHNİYETLE KAVGAMIZ VAR

Çocuğun cinsel istismarı olayına ilişkin İlerici Kadınlar Derneği sosyal medya hesabından,”Çocuk istismarını aklayan bu zihniyetle kavgamız var.” denildi.

İKD hesabından yapılan açıklama şu şekilde;

“Gericilerin ’12 yaş annelik için idealdir’ açıklamaları, ‘aile kurumunu zedeliyor’diyerek İstanbul Sözleşmesi’ni hedef haline getiren demeçleri, istismarcılara bir kerelik diyerek af yolunu açma girişimleri gündemi meşgul ederken,çocuk istismarı daha da can yakıcı hale geliyor. Çocuk istismarını aklayan bu zihniyetle kavgamız var. Failler de, onları cesaretlendirenler de en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. #İstismarSuçturAklanamaz #İstanbulSözleşmesi #İKD”