Sınıf Tavrı'ndan patronlara yanıt: Emekçiler teşekkür etmiyor

Sermaye sınıfının emekçilerle dalga geçercesine yaptığı 'teşekkür' çıkışına Sınıf Tavrı'ndan yanıt geldi.

Sınıf Tavrı'ndan patronlara yanıt: Emekçiler teşekkür etmiyor

Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgını yalnızca sağlığımızı değil, toplumsal ve ekonomik yaşantıyı da ciddi anlamda etkilerken, bu salgın en çok emekçi sınıfları vurdu. Sermaye sınıfı bu krizin faturasını emekçilere çıkartmaya çalışırken, bu süreçte bir dizi hak gaspı yaşandı. Ücretsiz izin dayatması, emekçilerin son derece sağlıksız koşullarda uzun mesailer ile çalıştırılması bu hak gaspları arasında yerini alırken, sermaye sınıfının emekçilerle dalga geçercesine yaptıkları ‘teşekkür’ çıkışına Sınıf Tavrı’ndan yanıt geldi.

Sınıf Tavrı’nın bugün yayınladığı ‘Emekçiler teşekkür etmiyor’ videosunda,işçilerin patronlardan gelen içi boş teşekkürlere değil sınıf dayanışmasına ihtiyacı olduğu vurgulanırken videoda şu çağrı yer aldı:

“Market çalışanlarına teşekkür ettiler. Kargo ve PTT çalışanlarına teşekkür ettiler. Banka çalışanlarına teşekkür ettiler. Sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.

Kim teşekkür etti? Onları sağlıksız koşullarda çalıştıranlar. Onları salgın sırasında işten atmakla tehdit edenler.

İşçilerin patronlardan gelen içi boş teşekkürlere değil sınıf dayanışmasına ihtiyacı var. Hak gaspları ile mücadele etmek için Alo İşçi Dayanışma Hattı’na ulaşın. Teşekkürlerimizi size dayanışma olarak sunalım.”