Sınıf Tavrı'ndan dayanışma çağrısı: Metal işçisini değil, salgını ve sömürüyü durdurun!

Sınıf Tavrı'ndan yapılan açıklamada, "Tüm emekçileri bu mücadeleye destek vermeye çağırır, her koşul altında metal işçileriyle beraber mücadele edeceğimizi duyururuz." denildi.

Sınıf Tavrı'ndan dayanışma çağrısı: Metal işçisini değil, salgını ve sömürüyü durdurun!

Sınıf Tavrı, Gebze’den Ankara’ya yürüme kararı alan metal işçilerinin yürüyüşünün Valilik tarafından yasaklanmasına ilişkin bir açıklama yayımlayarak, “Kocaeli Valiliği adeta patron adına hareket ederek metal işçilerinin yürüyüşünü yasaklarken, metal işçileri “size boyun eğmeyiz” diyerek yürüme kararlılığını gösterdi.” ifadelerine yer verdi.

“Gebze’den Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan metal işçileriyle dayanışmak, mücadelelerinin yanında olmak için Sınıf Tavrı olarak 24 Kasım Salı günü (yarın) biz de Gebze’de olacağız.” diyen Sınıf Tavrı, tüm emekçileri metal işçisinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.

“Metal işçisini değil, salgını ve sömürüyü durdurun!” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

“Hakları için sendikalaşan ve karşılarında patron-iktidar koalisyonunu bulan metal işçileri, seslerini tüm ülkeye duyurmak için metal sanayinin başkenti Gebze’den ülkenin başkenti Ankara’ya yürüme kararı aldı.

Her türlü baskıyı, şantajı ve tehdidi yaşayan metal işçileri, şimdi de “salgın bahanesiyle” yürüyüşlerinin yasaklanması ile karşı karşıya.

Kocaeli Valiliği adeta patron adına hareket ederek metal işçilerinin yürüyüşünü yasaklarken, metal işçileri “size boyun eğmeyiz” diyerek yürüme kararlılığını gösterdi.

Sınıf Tavrı olarak Valiliğe sesleniyoruz: metal işçilerinin değil, sömürünün ve salgının karşısında olun!

Gebze’den Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan metal işçileriyle dayanışmak, mücadelelerinin yanında olmak için Sınıf Tavrı olarak 24 Kasım Salı günü (yarın) biz de Gebze’de olacağız.

Metal işçilerinin bugün yürüttüğü mücadele sadece kendileri için değil, tüm işçiler içindir. Tüm emekçileri bu mücadeleye destek vermeye çağırır, her koşul altında metal işçileriyle beraber mücadele edeceğimizi duyururuz.

Tarih: 24 Kasım 2020

Saat: 10:00

Buluşma yeri: Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube önü

Sınıf Tavrı