Sınıf Tavrı: Lokavt insanlık suçudur

Sınıf Tavrı, MESS'in duyurduğu lokavt kararına karşı bir açıklama yayımladı.

Sınıf Tavrı: Lokavt insanlık suçudur

Sınıf Tavrı, MESS’in duyurduğu lokavt kararına karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, metal işçilerinin mücadele kararlığına karşı MESS’in şimdi lokavtla tehdit ettiği ifade edilirken, lokavtın, insanlık suçu olduğu vurgulandı.

“MESS metal işçilerini tehdit etmeye devam ediyor” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Metal iş kolunda grup toplu iş sözleşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 130 bin işçiyi temsilen sendikalar grev kararı aldılar. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde metal patronlarının örgütü MESS, işçilerin haklı taleplerini geri çevirip sefalet ücreti ve kölelik çalışma koşullarını dayatmaktadır. İşçileri grevin yasaklanması ve YHK ile tehdit eden MESS’in dayatma ve tehditlerine karşı 19 Ocak’ta on binlerce metal işçisi Gebze ve Bursa’da alanlara çıktı. Metal işçilerinin mücadele kararlığına karşı MESS şimdi lokavtla tehdit ediyor.

Uluslararası hukukta lokavt hak değil suç olarak kabul edilmektedir. 12 Eylül faşist darbesiyle yasalara giren lokavt gayri meşrudur. Lokavt, insanlık suçudur!

MESS’in dayatmalarına, işçileri korkutma ve tehditlerine karşı metal işçilerinin vereceği mücadelenin yanında olacağımızı ve mücadeleyi büyüteceğimizi ilan eder, tüm toplumuz metal işçileri ile dayanışmaya çağırırız.”