Sınıf Tavrı: Eğitim emekçisi hakkını yedirmeyecek!

Sınıf Tavrı'nın, eğitim emekçilerinin koronavirüs süresince uğradıkları hak gasplarına ilişkin yayımladığı açıklamada, "Eğitimde Sınıf Tavrı, özel eğitim kurumu emekçilerini haklarını bırakmamaya ve mücadele etmeye çağırıyor!Kısa çalışma ödeneği adı altında hakkımızı gasp eden tüm kurumlara karşı sesimizi yükseltelim." ifadeleri yer aldı.

Sınıf Tavrı: Eğitim emekçisi hakkını yedirmeyecek!

Sınıf Tavrı, eğitim emekçilerinin koronavirüs süresince uğradıkları hak gasplarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, evlerinden eğitim vermeyi sürdüren özel eğitim emekçilerinin emeğinin daha da ‘ucuz’ hale geldiği vurgulanırken, onlarca özel eğitim kurumunun, öğrencilerinden eğitim bedeli almasına karşın, kısa çalışma ödeneğine başvurarak ücretleri ödemekten kaçındığı ifade edildi.

“Eğitim emekçisi hakkını yedirmeyecek!” başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Koronavirüs salgını ile beraber örgün eğitimin ‘çevrimiçi’ hale dönüşmesi sadece eğitimi değil, eğitimciyi de etkiledi. Eğitim ‘canlı yayın’ aracılığıyla yeniden düzenlenirken, okullar evlere taşındı.

Bu süreçte evlerinden eğitim vermeyi sürdüren özel eğitim emekçileri ise yalnızca örgün eğitim vermenin avantajlarından yoksun kalmadı, aynı zamanda emeği daha da ‘ucuz’ hale geldi.

Onlarca özel eğitim kurumu, öğrencilerinden eğitim bedeli almasına karşın, kısa çalışma ödeneğine başvurarak ücretleri ödemekten kaçınıyor. Özel eğitim kurumu sahipleri, ücret yükümlülüklerinden kaçınmakla kalmayıp, evlerinden çalışmayı sürdüren eğitim emekçilerinin ücretlerini de gasp ediyor!

Eğitim emekçilerini ‘ücretsiz’ çalıştıran özel eğitim kurumları patronları, eğitim emekçilerinin haklarını gasp ediyor!

Hakkımızı patronlara yedirmeyiz!

Eğitimde Sınıf Tavrı, özel eğitim kurumu emekçilerini haklarını bırakmamaya ve mücadele etmeye çağırıyor!

Kısa çalışma ödeneği adı altında hakkımızı gasp eden tüm kurumlara karşı sesimizi yükseltelim.

Her türlü hak gasbına karşı, sözleşmeli ya da kadrolu tüm eğitim emekçileri seslerini yükseltmeli!”