Sınıf Tavrı direnişteki PTT emekçilerini ziyaret etti

"Sizin sesiniz, bizim sesimizdir" diyen Sınıf Tavrı üyeleri, direniş için ne gerekliyse yapmaya hazır olduklarını bildirdiler.

Sınıf Tavrı direnişteki PTT emekçilerini ziyaret etti

“Yeni yıla direnişteki işçilerle giriyoruz” çağrısıyla İstanbul ve Gebze’deki direnişçi işçileri ziyaret eden Sınıf Tavrı’nın ikinci adresi PTT emekçileri oldu.

PTT kargo ve dağıtım ağında çalışan ve PTT-SEN ile PTT Kargo-Sen sendikasında örgütlenen işçiler, bir süre önce toplu sözleşme yetkisi almıştı. Yetkiler üzerine harekete geçen PTT yönetimi taşeron işçilerin örgütlülüğünü kırmak için PTT-SEN yöneticilerini işten çıkarttı.

25.maddeden işten çıkartılan PTT-Sen yöneticileri İstanbul, İzmir ve Bursa’da direniş çadırı kurdu. İstanbul’da Sirkeci Postanesi önünde direniş çadırını kuran emekçileri, yeni yıla girerken Sınıf Tavrı ziyaret etti. Sınıf Tavrı üyeleri ve İYİ-SEN yöneticileri PTT-SEN direnişçilerini selamlarken, “zafer direnen emekçinin olacak”, “işçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı.

İşçilerle sohbet eden Sınıf Tavrı üyeleri, direniş hakkında bilgi aldı. “Sizin sesiniz, bizim sesimizdir” diyen Sınıf Tavrı üyeleri, direniş için ne gerekliyse yapmaya hazır olduklarını bildirdiler.

Manifesto’ya konuşan PTT-SEN Genel Sekreteri, “işçilerin hakkını savundukları için işten çıkartıldık” dedi.