Sınıf Tavrı: Bırakın bu asgari ücreti, biz insanca yaşam istiyoruz!

Sınıf Tavrı'ndan yapılan açıklamada, "İnsanca yaşam, eşitlikçi bir düzen için sermaye düzenine karşı ayağa kalkma zamanıdır!" ifadelerine yer verildi.

Sınıf Tavrı: Bırakın bu asgari ücreti, biz insanca yaşam istiyoruz!

2021 yılı asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak açıklanmasının ardından Sınıf Tavrı’ndan yapılan açıklamada, “Emekçinin menüsünde bir kez daha sömürü var! Belirlenen ücret lütuf değil, olsa olsa emekçiye hakarettir.” denildi.

Patron örgütlerinin belirlenen ücretten ‘memnun’ olduklarını açıklamasına da değinen Sınıf Tavrı, “Bu ücretten memnun olanlara çağrımızdır: Bırakın süslü koltuklarınızda oturup “memnun kaldık” açıklaması yapmayı! Alın yanınıza sendika bürokratlarını ve bir ay bu asgari ücretle yaşayın!” ifadelerini kullandı.

Sınıf Tavrı’nın “Bırakın bu asgari ücreti, biz insanca yaşam istiyoruz!” başlıklı açıklamasının tam metni şöyle:

“AKP iktidarı, patronlar ve sendikaların ittifakıyla asgari ücret 2825 TL olarak belirlendi. Belirlenen açlık ve sefalet ücreti için her yıl olduğu gibi Aralık ayında Ankara’da yine “asgari ücret tiyatrosu” oynandı. Oyuncular sahne aldı, sarı sendikası, patronu, sermaye iktidarı bu oyunda yer alırken, tek yer almayan adına konuşulan işçiler oldu!

Her gün ülkemizin büyüdüğü masalını anlatan sermaye düzeni, sıra işçilerin alacağını belirken zor zamanlarda geçtiğimiz yalanına başvuruyor. Krizi ve salgını fırsata çeviren patronlar kârlarını büyütürken, emekçilerin hesabına hak gaspları ve sömürü düşüyor.

Emekçinin menüsünde bir kez daha sömürü var!

Patronlara her gün kamunun olanaklarıyla sermaye aktaranlar, teşvik paketleri açıklayanlar işçileri kuru ekmekle yaşamını sürdürmesini isterken, verdiklerini de lütuf olarak gösteriyor.

Belirlenen ücret lütuf değil, olsa olsa emekçiye hakarettir. Patron örgütlerinin ağzı kulaklarında “asgari ücretten memnun olduk” açıklaması yapması, belirlenen ücretin patronlar lehine olduğunu göstermektedir.

Bu ücretten memnun olanlara çağrımızdır: Bırakın süslü koltuklarınızda oturup “memnun kaldık” açıklaması yapmayı! Alın yanınıza sendika bürokratlarını ve bir ay bu asgari ücretle yaşayın!

Sınıf Tavrı olarak çağrımız açık; biz asgari yaşamak değil, insanca yaşanacak bir düzen istiyoruz!

İnsanca yaşam, eşitlikçi bir düzen için sermaye düzenine karşı ayağa kalkma zamanıdır!”