Sınıf Tavrı: 15-16 Haziran'da başlayan yürüyüşü biz tamamlayacağız!

Sınıf Tavrı tarafından 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yıldönümü vesilesiyle yayımlanan açıklamada "Türkiye işçi sınıfı, bu saldırılara karşı 15-16 Haziran'dan aldığı mirası bugüne taşımak için ayağa kalkmalıdır! 'Yeter söz işçinin' diyenler, sermaye düzeninin ve iktidarın ayak oyunlarına karşı 'yeter' diyor! 15-16 Haziran'da başladığımız bu yürüyüşü, bugün 'insanca bir yaşam' için tamamlayacağız!" denildi.

Sınıf Tavrı: 15-16 Haziran'da başlayan yürüyüşü biz tamamlayacağız!

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı, 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 50 yıl önce ayağa kalkan Türkiye işçi sınıfının, sadece kendi varlığını ispat etmekle kalmadığı, aynı zamanda insanca bir yaşamı sağlayacak tek gerçek güç olduğunu da gösterdiği ifade edilirken, ‘Yeter söz işçinin’ diyenlerin, sermaye düzeninin ve iktidarın ayak oyunlarına karşı ‘yeter’ dediği vurgulandı.

“15-16 Haziran’da başlayan yürüyüşü biz tamamlayacağız!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Büyük işçi direnişi 15-16 Haziran direnişinin 50.yılındayız. 50 yıl önce ayağa kalkan Türkiye işçi sınıfı, sadece kendi varlığını ispat etmekle kalmadı, aynı zamanda insanca bir yaşamı sağlayacak tek gerçek güç olduğunu da gösterdi.

Bundan yarım asır önce işçi sınıfının sesini kesmek üzere harekete geçenlere karşı “tek yumruk” olanların yürüyüşü yarım kalmıştı. Sendikal hakları için mücadele eden yüz bin emekçi, insanca bir yaşam için eşitlikçi bir düzen mücadelesine katılmak zorunda olduğunu görmüştü.

Siyasi iktidarın ve sermaye düzeninin bu cehenneme karşı işçi sınıfı dün olduğu gibi “tek yumruk” olarak cevap vermek zorundadır.

50 yıl önce sendikal haklarını korumak için ayağa kalkan, yüzbinler olup sahne alan işçi sınıfı, bugün de benzer saldırılar altında. Dün işçi sınıfının örgütlülüğünü hedef alan sermaye düzeni, bugün işçi sınıfının en temel haklarına göz dikmiş durumda.

Salgın ve krizi bahane eden siyasi iktidar, bir oldu bitti ile işçi sınıfının yüz yıllık kazanımı olan kıdem, iş güvencesi ve emeklilik haklarına saldırıyor. AKP iktidarı, krizin ve salgının yarattığı bedeli emekçilerin üstüne yıkarak, sermaye düzenine yeni kan arayışı içindedir. Bu kan arayışına karşı emekçiler tüm gücüyle dur diyecek!

Emekçilerin kurtuluşu yoksa, ülkemiz için bir çıkış yoktur!

Türkiye işçi sınıfı, bu saldırılara karşı 15-16 Haziran’dan aldığı mirası bugüne taşımak için ayağa kalkmalıdır!

‘Yeter söz işçinin’ diyenler, sermaye düzeninin ve iktidarın ayak oyunlarına karşı ‘yeter’ diyor!

15-16 Haziran’da başladığımız bu yürüyüşü, bugün ‘insanca bir yaşam’ için tamamlayacağız!”