Sınav öncesi yine türbelere koştular

Hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi bazı adaylar ve aileleri başarı için türbelere gidip 'dua' etti.

Sınav öncesi yine türbelere koştular

Üniversite adayları Cumartesi ve Pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek. Hafta sonu yapılacak sınav öncesi Bakırköy’deki Zuhuratbaba Türbesi’nde yine bildik manzaralar yaşandı.

İstanbul’un fethinde, ordunun su sıkıntısı yaşadığı bir sırada sırtındaki tulumdan askerlere tas tas su dağıttığı rivayet edilen ve ‘evliya’ olarak kabul edilen ‘Zuhurat Baba’ için yapılmış türbe, adayların ve ailelerinin “umut” kapısı oldu.

YKS’ye girecek Berfin Erdoğan, “Biraz heyecanlıyız. Bu ikinci sınava girişim olacak. Buraya dua etmeye geldik. Manevi açıdan kendimi rahatlatmak istedim. Diş hekimliği istiyorum. İnşallah sonucumuz güzel olur” diye konuştu.

Berfin Erdoğan’ın halası Hanım Metin ise, “Çocuklarımız inşallah kazanır. Tek dileğimiz bu. Onlar için geldik. Dua edip, şekerimizi dağıtacağız. Biz Güngören’den geldik” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu YKS’ye girecek bir diğer üniversite adayı Efe Gedikoğlu, “Pandemi sürecinde evde çalıştık. Biraz zorlayıcı oldu. Üstesinden gelmeye çalıştık. Hedefim hukuk. Burada Bakırköy’de oturuyoruz. Dua etmek için geldik. İnşallah dualarımız kabul olur. Zaten çalışmamızı yaptık” şeklinde konuştu.