Şikago Belediye Başkanı: Trump'a iki kelimem var, F ile başlayıp U ile bitiyor

Şikago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, Trump'ı hedef aldığı sözlerinde "sadece iki kelimede ifade edeceğim 'F' ile başlıyor 'U' ile bitiyor" dedi.

Şikago Belediye Başkanı: Trump'a iki kelimem var, F ile başlayıp U ile bitiyor

ABD’nin Minneapolis kentinde siyah ABD yurttaşı George Floyd’un polis şiddetiyle katli sonrası Başkan Donald Trump’un tutum ve söylemlerine yönelik Şikago Belediye Başkanı Lori Lightfoot’tan sert bir tepki geldi.

Euro News‘in haberine göre, Trump’ın şiddeti körüklediğini ve eylemcilere yönelik kullandığı ifadelerinin “son derece tehlikeli” olduğunu vurgulayan Lori Lightfoot, “(Trump’ın) amacı halkı kutuplaştırmak, yerel yönetimi istikrarsızlaştırmak ve bazılarının ırkçı dürtülerini uyandırmak. Kesinlikle bunu yapmasına izin vermemeliyiz. Trump’a söylemek istediğim şeyleri kodlayacağım, sadece iki kelimede ifade edeceğim ‘F’ ile başlıyor ‘U’ ile bitiyor.” ifadelerini kullandı.

Chicago Belediye Başkanı yerel televizyonda yaptığı konuşmasının devamında, “Bu adamın (Trump) alaycı bir şekilde, bu inanılmaz acı verici olaydan siyasi kazanç elde etmeye çalışmasına sessiz kalmayacağım. Ben siyahi bir kadınım ve liderim. Bu rahatsız edici sözler karşısında kendimi ifade etmek zorunda hissediyorum. Özellikle bunu söyleyen devlet başkanıysa ona karşı kullandığım sözlerden dolayı da özür dilemiyorum. Asıl kendisi özür dilemeli” dedi.