Erdoğan'a hakaretten yargılanan çocuklara 'İstiklal Marşı' ve 'özür' şartı

Erdoğan, Nurettin Genç’in Yağmur Şiiri ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının ezberlenmesi koşuluyla şikayetinden vazgeçti. Çocuklar bu koşulları yerine getirince soruşturmalar uzlaşma ile sonuçlandı.

Erdoğan'a hakaretten yargılanan çocuklara 'İstiklal Marşı' ve 'özür' şartı

Sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan iki çocuk için uzlaştırma bürosundan ‘İstiklal Marşı’ kararı çıktı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşım yaptığı öne sürülen iki çocuk hakkında uzlaştırma sürecini işletti.

Başsavcılık, Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki paylaşımı nedeniyle hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan soruşturma başlatılan V.E. hakkında önce iddianame düzenledi. Van 1. Çocuk Mahkemesi uzlaştırma kapsamında olduğu anlaşılan dosyayı Van Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi.

Habertürk‘ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, durum Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın’a da bildirildi. Aydın, pişman olduğunu ifade eden V.E.’nin “Nurullah Genç’in Yağmur şiirini ezberleyerek okuması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesi” koşuluyla uzlaştırmayı kabul etti. Çocuk V.E. bu koşulu yerine getirince uzlaştırma tamamlandı. Ve V.E. hakkındaki dosya kapatıldı.

İKİNCİ ÇOCUĞA ‘İSTİKLAL MARŞI’ KOŞULU

İkinci uzlaştırma kararı ise Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde işlendiği ileri sürülen bir hakaret dosyası kapsamında alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Mart 2014’te Erdoğan’a yine sosyal medya üzerinden hakaret ettiği belirlenen A.Ç.’nin dosyasını Uzlaştırma Bürosuna gönderdi.

Durum yine Erdoğan’ın avukatına görüş için bildirildi. Avukat Aydın, pişman olduğunu belirten A.Ç.’nin “İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezberleyerek okunması ve Erdoğan’dan özür dilemesi” koşuluyla uzlaşmayı kabul etti. Suça sürüklenen çocuk A.Ç. bu koşulu yerine getirince uzlaştırma tamamlandı. Böylece A.Ç. hakkındaki soruşturma dosya kapatıldı.