Sığınma evinden çıkarılan Zeynep Topal öldürüldü

Şiddet gördüğü gerekçesiyle Bingöl'deki evinden kaçıp İstanbul'da sığınma evine yerleşen Zeynep Topal bir hafta önce yerini öğrenen eşi tarafından Bingöl'e geri götürüldü. Zeynep Topal dün akşam öldürüldü

Sığınma evinden çıkarılan Zeynep Topal öldürüldü

Bingöl Karlıova’da yaşayan iki çocuk annesi Zeynep Topal, 2 ay önce şiddet gördüğü için evden kaçıp İstanbul’a giderek Sultanbeyli Polis Karakolu’na başvurdu. Zeynep Topal, talebi doğrultusunda bir sığınma evine yerleştirildi. Eşinin yerin öğrenen Osman Topal, 1 hafta önce İstanbul’a giderek bulduğu Zeynep Topal’ı Bingöl Karlıova’daki evine geri götürdü.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, dün akşam Turgut Özal Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi’nden silah sesleri duyan yurttaşlar polise haber verdi. Olay yerine giden polis, elleri arkadan bağlanmış bir kadın cesedi buldu.

Yapılan araştırmada Bingöl Adli Tıp Morgu’na kaldırılan kadının Zeynep Topal olduğu anlaşıldı. Osman Topal gözaltına alındı.

DİYARBAKIR BAROSU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi olay üzerine “Zeynep Topal cinayetinin aydınlatılması ve faillerinin bulunup yargılanması için Bingöl Barosu Kadın Merkezi ile birlikte olayın takipçisi olacağız.  Ayrıca kadın sığınma evinde kalan Zeynep’in şiddet uygulayan eşe teslimi iddialarını da araştırıyoruz.” açıklaması yaptı.