'Sezar Yasası'na karşı ulusal dayanışma vurgusu: Terörün üstesinden geldiğimiz gibi kuşatmayı da yeneceğiz

17 Haziran'da yürürlüğe girecek olan Sezar Yasası, Suriye'nin Tartus ilinde düzenlenen miting ile protesto edildi.

'Sezar Yasası'na karşı ulusal dayanışma vurgusu: Terörün üstesinden geldiğimiz gibi kuşatmayı da yeneceğiz

17 Haziran’da yürürlüğe girecek olan Sezar Yasası Suriye’nin bir dizi ilinde protesto edilirken, Tartus Sahil şeridinde bugün düzenlenen mitingde, Suriye halkına yönelik uygulanan tek taraflı zorlayıcı ekonomik yaptırımlar ve Sezar Yasası protesto edildi. Mitingde ekonomik savaşa ve haksız kuşatmaya karşı koymak için ulusal ilkelere bağlı kalmanın önemi vurgulanırken, bu süreçte Suriye’nin yanında olunması gerektiği ifade edildi.

Mitingde 2 km uzunluğundaki Suriye bayrağını taşıyan katılımcılar, ekonomik terörizmi kınarken, terörle mücadele etmek için Suriye ordusunun yanında olduklarını vurguladılar.

Tartus Vakıfları Müdürü Şeyh Abdullah el Said konuşmasında, “Bugün Suriye halkından gelen mesaj, terörünüstesinden geldiğimiz gibi kuşatmayı da yeneceğiz yönündedir” dedi.

Safita Rum Ortodoks Piskoposu Dimitri Şriek ise konuşmasında, Suriye halkının güçlü ve sadık bir halk olduğunu vurgulayarak “Medeniyetin çocukları ve dinlerin beşiği olduğumuz için gurur duyuyoruz ve zorluklar ne olursa olsun ülkemiz için geleceği yaratacağız.” dedi.