Seyyale, Türkiye'nin Libya'ya 'sivilleri korumak' için geldiğini iddia etti!

Seyyale, "Türkiye Trablus'taki sivilleri korumak için Libya'ya geldi. Türkiye olmasaydı şu anki pozisyonumuzda olmamız mümkün olamayacaktı" dedi.

Seyyale, Türkiye'nin Libya'ya 'sivilleri korumak' için geldiğini iddia etti!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin 43. oturumu için İhvancı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile İsviçre’nin Cenevre kentine gelen Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale, Libya’daki son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Seyyale, BM Cenevre Ofisi’ndeki toplantıda,  Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter’e tepki göstererek, “Hafter masayı devirdi ve Trablus’a karşı askeri harekat başlattı” dedi.

Seyyale, “Türkiye neden Libya’da?” sorusuna ise “Türkiye Trablus’taki sivilleri korumak için Libya’ya geldi. Türkiye olmasaydı şu anki pozisyonumuzda olmamız mümkün olamayacaktı. Türkiye’nin Libya’daki varlığı sahada dengeleri sağlıyor” iddiasında bulundu.

Seyyale, Trablus’u tehdit eden tüm güçlerin derhal geri çekilmesi çağrısında bulunarak, “Bu güçler silahlarıyla oradalar ve biz bu silahların nereden geldiğini biliyoruz. Trablus’un yerleşim yerlerini tehdit etmemek için geri çekilmek zorundalar” değerlendirmesinde bulundu.

Cenevre’deki 5+5 formatındaki askeri komite toplantıları ve daha önce BM tarafından 26 Şubat’ta başlayacağı duyurulan Libya konulu siyasi müzakerelere ilişkin ise Seyyale, “(Cenevre’deki heyetimiz) Hafter güçlerinin şu anda bulundukları pozisyonlardan çekilmeleri konusunda ısrar ediyor” şeklinde konuştu.