Şevket Çoruh'a da soruşturma başlatıldı!

Deprem paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılanlar arasında oyuncu Şevket Çoruh da bulunuyor.

Şevket Çoruh'a da soruşturma başlatıldı!

Elazığ depremi sonrası sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu. Soruşturma açılanlar arasında sanatçı Şevket Çoruh’un da bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, ‘halk arasında endişe, korku ve panik oluşturmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, TBMM’yi, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama’ suçları çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

Soruşturma kapsamında henüz gözaltına alınan kişi bulunmadığı, paylaşımlara yönelik incelenmenin sürdüğü belirtilirken, Ankara dışında yaşayan şüphelilere ait dosyaların, yaşadıkları illerin başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

ÇORUH’TAN AÇIKLAMA

Kararla ilgili açıklama yapan, Şevket Çoruh kendisine bilgilendirme yapılmadığını ve haberleri şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

T24‘te yer alan habere göre, depremin ardından ‘Geçmiş olsun Elazığ’ paylaşımı haricinde bir paylaşım yapmadığını dile getiren Çoruh, “Ortada soruşturma açılmasına değer bir şey yok ancak burası Türkiye, her şey olabilir” şeklinde konuştu.

Olayı, ‘troll’lerin gerçekleştirdiğini düşünen Çoruh, “Bir sepetleri var, artık o sepetten kim çıkarsa… ‘Geçmiş olsun’ demenin soruşturma açılmasına yönelik nasıl bir gerekçesi olabilir?” dedi.