SETA provokasyon peşinde: Makineli tüfeklerle Ankara'yı basmak istiyorlar

SETA Direktörü İsmail Çağlar, Takvim'deki yazısında CHP'ye yeni bir isim verip "virüs" benzetmesi yaptı, "temizlenmesi" çağrısında bulundu.

SETA provokasyon peşinde: Makineli tüfeklerle Ankara'yı basmak istiyorlar

AKP’nin “düşünce” kuruluşu SETA’nın Medya ve Toplum Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar,  CHP’ye yönelik provokatif iddialarla dolu bir yazı kaleme aldı.

SETA’nın gazetecileri fişleyen raporunda da imzası bulunduğu bilinen İsmail Çağlar, Takvim gazetesindeki köşesinde yayınlanan “CEHAP” başlıklı yazısında, CHP’den “CEHAP” kısaltmasıyla bahsedip CHP’li milletvekillerini, belediye başkanlarını ve il-ilçe başkanlarını “illegal örgüt mensubu” gibi hedef gösterdi.

Çağlar,“CHP’nin il başkanlığı koltuğunda oturup CEHAP militanı olanlar var. Kaldırım taşlarını kırıp polise atmaktan gurur duyuyorlar, ellerine makinalı tüfek alıp Ankara’yı basmak hayali kuruyorlar, Türk devletinin katil olduğunu düşünüyorlar.. ifadelerini kullandığı yazısında konuyu Üsküdar Kuzguncuk’ta Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekildiği iddiasına getirip “Yarın işyerinizi kamulaştırıyoruz diyerek yağmalayabilirler, malınıza el koyabilirler, “halk mahkemesi”nde yargıladık ve suçlu bulduk diyerek canınıza kast edebilirler. Çünkü CEHAP faşist, zorba ve şiddeti meşru görüyor!.” dedi.

Yandaş isim yazısını, üstü kapalı şekilde bir operasyon imasında bulunarak “CEHAP, sadece CHP’lilere bırakılamayacak kadar önemli bir mesele. CHP’liler farkında olsun veya olmasın, CHP’nin bünyesini CEHAP virüsünden temizlemek hepimizin ortak sorumluluğu!” ifadeleriyle sonlandırdı.