Krallar çıplak, herşey açıktır

Bu gençlik ne sizlere, ne de sizin sarıklı cübbeli kardeşlerinize boyun eğmez! Her şey ortada; krallar çıplak...

Krallar çıplak, herşey açıktır
Suat Erdem

 

Ülkemizde yıllardır iktidarda olan AKP’nin gerici tarikat, vakıf ve derneklerle iş birliği yaptığı liselerde bunlar aracılığıyla kendi istediği gençlik tipini yaratmak istediği güneş gibi ortada olan bir gerçek.

Her geçen gün, bize bu gerçeği hatırlatmaktan geri durmadılar. AKP iktidarının önceleri kardeşi olan FETÖ ile geçmişte olan ortaklıkları bugün bir kez daha gözlerimizin önüne serilmiş durumda. Yıllar önce yine geleceğimizle uğraşan bu iki kardeşin foyası zaman zaman AKP’li milletvekili ve bakanların eski FETÖ övgüleriyle açığa çıksa da bu sefer çok daha açık bir şekilde, 2011’de YGS kopya skandalının da dosyada olduğu bir davayla önümüzde.

2011’de üniversiteye geçiş sınavları Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) adı altında düzenleniyordu. 2011 yılında düzenlenen YGS sınavını hatırlamakta fayda var. O zamanki sınavda FETÖ’nün “öğrencilerine” şifre verilmişti. Yani sorular çalınmış ve AKP – FETÖ tarafından üniversiteye sokulmak istenen kişilere bu sorular dağıtılmıştı. Bu olaya karşı binlerce liseli İstiklal Caddesi’nde “Tayyip Amerika’ya Fethullah’ın yanına!”, “Boyun eğme, cematten hesap sor!” sloganlarıyla ÖSYM’den hesap sormuştu.

Bugün ise o dönemin ÖSYM başkanı Ali Demir’e FETÖ üyeliğinden dava açıldı. Üzülerek söylemek zorundayız, Tayyip Erdoğan bir kere daha kandırıldı. Şifre skandalı ortaya çıktığında Tayyip Erdoğan olayın üstünü direk kapatmaya çalışmış ve: “Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar. Taksim’de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz. Bırakın kurumlar işini yapsın. Bırakın kurumlar görevini yapsın. Hiç kimsenin asla ve asla hakkı yenemez. Buna müsaade etmeyiz.” demişti. Bugün ise zaten açık olan olay resmi olarak da aydınlanmıştır. AKP ve FETÖ işbirliği hâlinde gençliğin geleceğine göz dikmiştir.

Peki bugün soruyoruz kimler fırsatçıdır? O dönem oğlunu FETÖ dershanelerinde okutup skandal sınavdan 100 soruda 100 doğru yaptıran o dönemde AKP’li yol arkadaşınız Meclis Başkanı Mustafa Şentop mu fırsatçıdır yoksa okullarda laik ve bilimsel eğitim hakkını çaldığınız yetmediği gibi girdikleri sınavın sorularını dahi çaldığınız liseliler mi? Yine soruyoruz kimler istismarcıdır? Biz, eşit bir eğitim hakkını çaldığınız, staj yalanıyla patronların kucaklarına ittiğiniz emekçi çocukları mı? Yoksa, geleceğimizi istismar eden hakkımızı aradığımızda bizleri tehdit eden sizler mi? Sizin kim olduğunuzu biliyoruz sizler de bizim kim olduğumuzu bilin! Biz sizin proje okul dayatmalarınıza sırtını dönen aydınlanmacı liseli gençliğz, biz YGS kopya skandallarında sizleri korkutan, alanları dolduran ülkesine ve geleceğine sahip çıkan liselileriz. Bizler bu ülkenin aydınlanmacı, eşitlikçi, ilerici liseli gençliğiz ve bir kez daha tekrar ediyoruz: Bu gençlik ne sizlere, ne de sizin sarıklı cübbeli kardeşlerinize boyun eğmez! Her şey ortada; krallar çıplak…