Sepil'den "normalleşme"ye tam destek

"Koşullar oluşmazsa o sahaya bizi bakanlık, federasyon ya da devlet zaten çıkarmaz"

Sepil'den

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in dün ilan ettiği liglerin yeniden başlama kararını ”Normalleşme sürecinin başlamasını umuyoruz, futbolun başlaması da bunun bir parçası olacak. Koşullar oluşmazsa o sahaya bizi bakanlık, federasyon ya da devlet zaten çıkarmaz” sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin yeniden başlama tarihini, 12 Haziran olarak planladıklarını açıklamasının ardından, takımların büyük bölümü antrenmanlara başlarken, Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, virüsüyle mücadelede dinamik bir süreç yaşandığını ifade etti. Sepil, “Böyle bir takvimi hepimiz bekliyorduk. Önümüze takvim konması gerekiyordu.” derken “Koşullar oluşmazsa o sahaya bizi bakanlık, federasyon ya da devlet zaten çıkarmaz” ifadelerini kullandı.

Sepil, “Virüs nerede, kim olduğumuza, hangi takımı tuttuğumuza bakmaz. Öncelik insan sağlığı. Bu konuda kimse ödün veremez. Önümüzde 36 gün var. Bu süreçte endişelerin cevap bulacağını düşünüyorum. Örneğin Bundesliga bizden bir ay önce başlayacak. Avrupa liglerinin oynanması sırasında kafalarımızda olan soruların birçoğunun cevabı tecrübeyle gelecek. Türkiye pandemide en başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok iyi bir sınav verdi. İlk vakayla 10 Mart’ta geç tanıştık. Yaşanmışlıklar bize avantaj olarak geldi. O yüzden ölüm sayısında ülke nüfusuna oranla en iyi ülkelerden biriyiz. Futbolda da yine tecrübe avantajından yararlanacağız. Futbolu, sahaları herkes özledi. İnşallah normalleşme Federasyon’un da düşündüğü gibi gider ve maçlara haziran ayında başlarız. Göztepe olarak futbola geri dönmek için çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Seyircisiz maç oynamanın kulüplere çok büyük zararı olacağını kaydeden Sepil, futbol ailesiyle bu zararı paylaşmak zorunda olduklarını da vurguladı.