Sendikalı olan 45 işçiye ücretsiz izin dayatması

Çalışma bakanlığı tarafından 15 Ekim Perşembe günü sendikanın işyerinde çalışanların çoğunluğunun sendikaya üye oldukları tespit belgesinin işyerine bildirilmesi sonucunda, işlerin yoğun olmasına rağmen patron tarafında sendika üyesi olan 45 işçiyi ücretsiz izine çıkartıldı.

Sendikalı olan 45 işçiye ücretsiz izin dayatması

Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İsveç sermayeli Systemair Hsk Havalandırma Endüstri Sanayi işçileri Birleşik Metal İş sendikası Gebze şubesine üye oldular.

Çalışma Bakanlığı tarafından 15 Ekim Perşembe günü sendikanın işyerinde çalışanların çoğunluğunun sendikaya üye oldukları tespit belgesinin işyerine bildirilmesi sonucunda, işlerin yoğun olmasına rağmen patron tarafında sendika üyesi olan 45 işçiyi ücretsiz izne çıkartıldı.

Ücretsiz izin dayatmasına karşı Birleşik Metal İş Sendikası yönetici ve üyeleri bu sabah saat 07:00’de fabrikanın önünde eylem başlattılar.

Eylemde konuşan Gebze şube başkanı Selçuk Çiftçi, durumu şu ifadelerle anlattı:

“Systemair Hsk çalışanları Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular, çalışma bakanlığının tespiti ile de işyerinde sendikamızın çoğunluğu sağladığını bildirilmesi üzerine işyerinde üretimin yoğunluğuna rağmen, iş yoğunluğundan dolayı fazla çalışma mesaisinin uygulanmasına rağmen, sendikamıza üye olan 45 arkadaşımız ücretsiz izine çıkartıldı, Pandemi döneminde siyasi iktidar tarafında sözde çalışanları korumak için çıkartılan ücretsiz izin yasasının patronlar tarafında nasıl bir silaha dönüştüğü görülmektedir.”

Çiftçi sendika üyelerine yönelik ücretsiz dayatmalarına son verilmesini ve işçilerin sendika üyeliklerine saygı gösterilmesini aksi takdirde üretimde gelen güçlerini kullanacaklarını belirtti.

Eyleme Sınıf Tavrı yetkilileri ve Metal İşçisinin Sesi platformu üyeleri de katılarak sendika üyeleri ile dayanışmada bulundular.